Varför vägrar vi släppa taget om det som är dåligt?

      

 Så jag satt och tänkta, tänkte på dåliga förhållanden och varför vi så gärna håller fast vid dom och det som sårar oss.


Jag har aldrig förstått varför vi håller fast vid dåliga förhållanden, förhållanden som får oss att lida och må dåligt och är allmänt crappyiga. Varför vi insisterar att hålla fast vid något som får oss att må dåligt. Men efter flera års undrade har jag kommit fram till att anledningen till att vi håller fast vid dåliga förhållanden är för att vi oftast tror att vi kunde ha gjort sakerna annorlunda och tar på oss skulden och känner att det är ens fel. Vad kunde jag har gjort bättre? Vad kunde jag har gjort för att förhindra det?  Men så är det inte. Ett förållande som inte är menat att vara kommer aldrig i slutändan att hålla det kvittar hur hårt man än försöker hålla vid det. För eventuellt kommer det att ta slut någon gång.

RELATIONSHIPS & LOVE - K O M M E N T A R E R 7


Kommentarer
❤ POSTAT AV: Madde

En bra fråga.. Kanske för att det inte bara är dåligt,vi fokuserar kanske bara på det som e bra och blundar för skiten.?

2010-08-15 @ 21:09:41
URL: http://manziiie.blogg.se/
❤ POSTAT AV: saranda

För att man har det som en vana och vågar inte släppa taget. Man är rädd att vara ensam livet ut.

2010-08-16 @ 10:34:07
❤ POSTAT AV: SHEFABULOUS SVARAR:

SARANDA Visst kan det vara så att man inte vågar släppa taget men att vara ensam livet ut kan man väl inte tro speciellt om man är ung.

2010-08-16 @ 12:47:54
URL: http://SHEFABULOUS.SE
❤ POSTAT AV: Saranda

jag är 20år. rädd för att vara ensam ut, så jag står ut med en kille som flörtar och sånt med andra tjejer och lär känna nya hela tiden. jag menar när och hur ska jag kunna träffa en kille? alla mina kompisar har redan och vill aldrig gå ut iheller.

2010-08-16 @ 20:08:08
❤ POSTAT AV: :)

älskar dina dilemma inlägg!!!

2010-08-16 @ 20:14:54
❤ POSTAT AV: Cajsa

Stämmer... Mitt förhållande tog nyligen slut. Då menar jag igår... Är så sjukt deppad, gråter hela tiden.. Killen är ett svin, har insett det själv, men jag tycker om honom allt för mycket för att släppa taget... Vännerna försöker hjälpa, men dom förstår inte vilken situation jag är i, så deras hjälp är inte till så stor nytta. Allt de säger är: Glöm honom, du är värd en bättre, han är ett svin, skit i honom och fortsätt med livet!

Inget av det hjälper.. Och jag ser honom varje dag nu... Så himla jobbigt, jag börjar nästan gråta meddetsamma jag ser honom...

Du verkar förstå såna här saker, så om du vill hjälpa, så kan du ge mig råd hur jag ska komma vidare?

2010-08-17 @ 16:06:53
URL: http://Cajsalala.soclog.se
❤ POSTAT AV: SHEFABULOUS SVARAR:

SARANDA Du ska inte känna så men jag försår dig. Största anledningen till att du känner så är just för att en del av dina kompisar har en kille i deras liv och inte du, det gör att du känner dig ensam. Och ibland blir man till och med lite desperat.Min bästa tjejkompis *(som också är 20)* är singel, hon känner sig ensam och är ganska desperat vid det här laget. Anledningen till att hon känner så är för att hennes närmaste kompisar som är jag och 3 andra tjejer är i förhållanden, två av oss som är gifta och dom två andra har ganska seriösa förhållanden. Men ju desperate hur blir och ju mer hon tänker på dessto värrde blir det för hon nöjer sig med första bästa snubbe hon träffar för att hon inte vill vara ensam. Men saken är att ju mer hon letar och ju mer hon tänker på det, det är då inget händer!Mitt tips är att försöka ta kontakt med lite gammla tjejkompisar som är singlar men också försöka få med dina andra tjejkompisar ut någon gång och tänk inte så mycket på det. Du kommer inte att förbli ensam, trust me. The one kommer att dyka upp var som helst och där du minst anar det. Det hände mig.

2010-08-17 @ 23:10:35
URL: http://SHEFABULOUS.SEN A M N:
KOM IHÅG?

E-M A I L: (VISAS EJ)


B L O G G:


K O M M E N T A R:

SHEFABULOUS.SE 2013