För nÄgra veckor sedan tog jag mig första cellprov. ja ni lÀste rÀtt. jag har tidigare blivit kallad pÄ cellprov men har haft "annat" viktigare att göra och med tiden har jag sedan glömt bort det. oansvarigt. men nÀr jag sedan vÀl har tÀnkt pÄ det sÄ har jag inte kunnat slÀppa det, för att jag vÀl medveten har vetat om att det Àr en sak jag "mÄste" göra. okej, inte mÄste. men som jag helst SKA göra, för min hÀlsa's skull.
 
sÄ jag gick till kvinnokliniken & blev topsad. lÀngre tops har jag inte sett pÄ maken & att den ska in sÄ lÄngt & grÀva Àr ju inte direkt en hÀrlig kÀnsla. efterÄt var jag öm & kÀndes som om jag hade mensvÀrk. detta ska vara ganska normalt sa barnmorskan, men inget livsfarligt & inget som kvinnor inte tÄl. sÄ vart det inget mer med det. jag klev av gynstolen klÀdde pÄ mig, Äkte hem & invÀntade mina provresultat dom kommande veckorna. jag förvÀnta mig inget positivt. efter lite mer Àn 3 veckor fick jag hem ett brev frÄn sjukhuset med mina provresultat. "ditt cellprov frÄn livmoderhalsen var normalt, du kommer att kallas igen om 3 Är." jag pustade ut & kunde knappt tro mina ögon. ett positivt besked för en gÄngs skull. tack. 
 
sÄ för nÄgon helg sedan jag satte mig ner med mina tjejer & berÀttade om mitt lilla besök pÄ kvinnokliniken och provresultaten. som vÀn mÄste jag tjata pÄ dom att ta det hÀr cellprovet & detta sÀger jag till er som lÀser ocksÄ. om ni inte har tagit cellprov - gör det ! det Àr ni skyldiga er kropp, tÀnk inte pÄ "hur pinsamt det Àr att sitta med sÀrade ben inför en frÀmling" eller "hur ont det gör" för allt det spelar ingen roll, du gör det för DIN egen skull & din hÀlsa's. Var inte rÀdda och vare sig provresultaten skulle visa negativ eller positiv, bara dÄ kommer man att kunna fÄ den hjÀlpen som krÀvs.
 
gör detta tjejer nu. skit inte i det. ni vinner bara pĂ„ det. ♄