Näst sista dagen innan vi skulle åka hem åkte vi till andra sidan stan av Krakow för att besöka Oskar Schindlers fabrik samt Ghettot. För er som inte vet vem Oskar Schindler är, så var han en affärsman från Österrike Ungern, han är känd för att ha räddat 1200 judar. Han köpte tillbaka judarna med sina egna pengar istället för att dom skulle skickas till Auschwitz på så sätt räddade han deras liv & var bättre skyddade mot SS konstanta misshandel. 
 
Om ni inte har sett den fantastiska gripande filmen "Schindlers list" av Steven Spielberg så tycker jag att ni ska göra det. Jag har sett den minst 5 gånger & blir lika berörd än idag. Ni kan se den » här för er som vill. 
 
Tyvärr så var Oskar Schindler fabriken rena besvikelsen, men absolut värt att besöka & mycket intressant. Mycket att läsa & ta in. Vi hade för höga förväntningar & trodde att vi skulle få se fabriken inuti, dom stora maskinerna & hur det såg ut där dom jobbade. Men flera delar av fabriken, flera rum iallafall det vi fick se & gå in på var omgjort till ett museum. Och den stora "Schindler fabrik" skylten som hängde framför byggnaden hade dom tagit ner. 
 
Oskar Schindlers arbetsrum.
Golvet på "Nazist" rummet.