NĂ€st sista dagen innan vi skulle Ă„ka hem Ă„kte vi till andra sidan stan av Krakow för att besöka Oskar Schindlers fabrik samt Ghettot. För er som inte vet vem Oskar Schindler Ă€r, sĂ„ var han en affĂ€rsman frĂ„n Österrike Ungern, han Ă€r kĂ€nd för att ha rĂ€ddat 1200 judar. Han köpte tillbaka judarna med sina egna pengar istĂ€llet för att dom skulle skickas till Auschwitz pĂ„ sĂ„ sĂ€tt rĂ€ddade han deras liv & var bĂ€ttre skyddade mot SS konstanta misshandel. 
 
Om ni inte har sett den fantastiska gripande filmen "Schindlers list" av Steven Spielberg sÄ tycker jag att ni ska göra det. Jag har sett den minst 5 gÄnger & blir lika berörd Àn idag. Ni kan se den » hÀr för er som vill. 
 
TyvÀrr sÄ var Oskar Schindler fabriken rena besvikelsen, men absolut vÀrt att besöka & mycket intressant. Mycket att lÀsa & ta in. Vi hade för höga förvÀntningar & trodde att vi skulle fÄ se fabriken inuti, dom stora maskinerna & hur det sÄg ut dÀr dom jobbade. Men flera delar av fabriken, flera rum iallafall det vi fick se & gÄ in pÄ var omgjort till ett museum. Och den stora "Schindler fabrik" skylten som hÀngde framför byggnaden hade dom tagit ner. 
 
Oskar Schindlers arbetsrum.
Golvet pÄ "Nazist" rummet.