Kladdkaka Àr nog bland det godaste och enklaste efterrÀtt som finns och som dessutom Àr ganska populÀr och Àlskad bland mÄnga, barn som vuxna. NÀr jag flyttade hemifrÄn brukade jag baka kladdkakor typ varje helg. Och nÀr man hade lingonvecka pÄ besök sÄ var en varm kladdig kladdkaka den perfekta lösningen. Till slut blev det för mycket kladdkaka sÄ jag tröttnade efter ett tag. Jag vet att det ocksÄ berodde pÄ att det var alltid samma recept - en typisk klassisk kladdkaka recept Àven om jag för det mesta Àlskade att toppa den med fÀrska jordgubbar och en klick grÀdde.
 
Idag finns det mÀnger med olika kladdkakor allt frÄn kladdkakor med vit choklad (som jag sÄ gÀrna vill och ska baka nÄgon dag !) , nötter, Oreo kex till vegganska kladdkakor som Àr en nyttigare variant. Variationen bland kladdkakor Àr oÀndliga och mÄnga.
 
PÄ mytaste under kategorin kladdkaka hittar man mÀngder med smarriga recept pÄ kladdkakor att baka och pröva om man inte redan har gjort det. Och Àven mÄnga andra fantastiska bakverk. I Sverige firar vi kladdkakansdag den 7e november. 
 
Detta inlÀgget Àr i samarbete med Mytaste.
 
 
Ni som har följt min blogg lĂ€nge kanske minns den hĂ€r kladdkakan jag gjorde för nĂ„gra Ă„r sen ? [♄]