Som ni sÀkert har förstÄtt vid det hÀr laget sÄ Àr jag en rosÀlskare, sÄ detta inlÀgg Àr till er som ocksÄ Àlskar rosor vare sig det Àr konstgjorda eller Àkta.  I vart annat inlÀgg ni ser pÄ bloggen sÄ ser ni mer eller mindre alltid rosor. För inte sÄ lÀnge sen sÄ fick ni se i nÄgon av mina tidigare inlÀgg min rosboll som jag hade gjort. Jag ska inte ljuga, jag har jobbat med med denna rosbollen i evigheter, den har tagit vÀldig lÄng tid att göra eftersom den blev betydligt större Àn vad jag hade rÀknat med. Jag köpte för stor frigolitboll vilket dÄ resulterade att jag behövde fler rosor Àn vad jag köpt frÄn början. SÄ jag fick klicka hem ytterliga fler rosor vid tvÄ olika tillfÀllen !! Och sedan fÄtt vÀnta i veckor pÄ att fÄ hem dom, sÄ bara det har dragit ut pÄ tiden. Men nu Àr rosbollen Àntligen klar och sÄ hÀr blev den ! Rosbollar anvÀnds normalt som dekorationer vid bröllop men man kan ocksÄ ha dom som dekoration hemma. Det Àr lika fint. 
 
 
Kort om hur man gör en rosboll, inte för att det Àr sÄ himla svÄrt eller för att det krÀvs ett geni för att göra en rosboll. Jag anvÀnde mig av samma konstgjorda rosor som jag har överallt hÀr hemma , en stor styrolitboll, tÄng och lite lim. Enklare Àn sÄ blir det inte ! Jag anvÀnde mig av cirka 50 rosor och ÀndÄ Àr inte hela botten tÀckt sÄ jag kanske behöver lÀgga till 10 till. 
 
. . . .
 
▾ SHOP MATERIAL :
 
♄ HĂ€r hittar du rosorna i olika fĂ€rger ( klick ! ) 
♄ HĂ€r hittar ni styrolitbollen i olika storlekar ( klick! )
 
 
 
 
. . . . .
 
INSTRUKTIONER 
 
DU BEHÖVER : 
 
♄ Rosor / Valfria blommor 
♄ En Styrolit boll
♄ TĂ„ng
♄ Lim (valfritt) 
 
 
SÅ HÄR GÖR DU : 
 
1. Börja med att klippa av med hjÀlp av tÄngen en bra bit av stÄltrÄden pÄ alla dina rosor. Jag klippte av dom pÄ mitten, sÄ stÄltrÄden Àr cirka 5 cm lÄng. 
2. NÀr du har bestÀmt var rosen ska vara, lÀgg en liten klick lim pÄ stÄltrÄden och tryck sedan in pÄ styrolitbollen.
3. Börja gÀrna jobba pÄ mitten av styrolitbollen. Se till sÄ att det inte blir nÄgra stora mellanrum bland rosorna. Frigolitbollen ska helst inte synas. LÀmna en liten del av rosbotten öppen sÄ du sedan kan sÀtta den pÄ vad du vill.
4. SÀtt rosbollen pÄ en kruka som jag gjort, eller pÄ en vas eller en ljusstake som jag ursprungen tÀnkte göra frÄn början. Och Voilå ! Enklare Àn sÄ blir det inte. :) 
 
 
 
 MIN GIGANTISKA ROSBOLL