MINA LOUIS VUITTON VÄSKOR
[ Kepall 55 | Neverfull MM Monogram | Neverfull MM Damier Azur ]
 
 
Det Àr inte alltid lÀtt att spara pengar speciellt om man har onödiga vanor eller kanske inte sÄ mycket pengar av olika anledningar. Vare sig du vill spara till din drömvÀska,  drömresa  eller sparar till vad som helst egentligen, sÄ handlar allt om att du mÄste bestÀmma dig för att nÄ ditt mÄl. Det Àr inte alltid lÀtt och ibland gÄr det inte heller sÄ snabbt som man vill att det ska gÄ, sÄ man mÄste ha tÄlamod. TÄlamod och disciplin Àr nyckeln. Jag Àr super dukig pÄ spara nÀr det vÀl kommer till kritan. BestÀmmer jag mig för nÄgot sÄ kör jag pÄ hela vÀgen tills jag har uppnÄtt mitt mÄl. SÄ hÀr kommer 6 av mina bÀsta tips hur man sparar ihop till sin drömvÀska. 
 
 
. . . . 
 
‱ SĂ€lj av allt du inte anvĂ€nder / vill ha.
De flesta av oss Àger mÀngder med klÀder, skor och accessoarer som ligger undan gömda i garderoberna som man inte anvÀnder. Jag brukar alltid sÀga att det Àr som att ha en massa pengar som ligger runt hemma men som man inte anvÀnder. Designerplagg, eftertraktade accessoarer och skor kan du fÄ en riktig bra slant för. Samla ihop allt som du vet med dig att du inte anvÀnder och inte kommer att anvÀnda och sÀlj det, var Àrlig mot dig sjÀlv ! LÄt nÄgon annan fÄ nytta av det du inte anvÀnder. BÀsta stÀllet att sÀlja sina prylar pÄ Àr utan tvekan Tradera. 
 
‱ Skapa ett sparkonto.
Öppna ett kostnadsfritt sparkonto dĂ€r du bara kommer att sĂ€tta in alla pengarna du sparar. Och lĂ„t pengarna ligga dĂ€r ! Den enda gĂ„ngen du ska ta ut dom Ă€r nĂ€r du ska betala för din vĂ€ska. Det lĂ€ttaste Ă€r att stĂ€lla in dig pĂ„ att dom pengarna inte existerar.
 
 
‱ Hur lĂ€nge vill du spara ? NĂ€r Ă€r din deadline ? 
NÀr jag sparade inför min första vÀska sÄ la jag upp en deadline pÄ 4 mÄnader och spikade ett datum. Vid det datumet sÄ skulle jag köpa min vÀska. Jag Àr otroligt otÄlig och gillar inte att vÀnta. Dessutom sÄ ökar dessa dyrgripar konstant i priser. Ett exempel Àr Louis Vuitton Neverfull vÀskan, jag fick min första Neverfull vÀska december 2013 sedan sÄ köpte jag min andra Neverfull vÀska 10 mÄnader senare. DÄ hade priset gÄtt upp med 1500 kronor pÄ bara 10 mÄnader! Idag kostar min vÀska 9450 kronor i butik. 
 
 
. . . . 
 
 
[ Gucci Mini GG Marmont ]
 
 
. . . .
 
‱ Buy less choose well.
Detta Ă€r ett motto jag har levt efter de senaste 4 Ă„ren. Det var svĂ„rt i början men efter att ha gjort min första garderobsrensning och insett hur mycket pengar jag hade kastat bort pĂ„ onödiga plagg och skor som jag aldrig  anvĂ€nde, och aldrig kommer att anvĂ€nda för den delen insĂ„g jag att det var dags att se över mina shoppingvanor. Jag fick otroligt mycket Ă„ngest att sĂ€lja klĂ€nningar som har kostat mig tusentalappar för mindre Ă€n halva priset. Men samtidigt sĂ„ lĂ€rde jag mig en viktig lĂ€xa.  Köp mindre men vĂ€lj rĂ€tt. Idag tĂ€nker jag efter tvĂ„ gĂ„nger , till och med tre gĂ„nger innan jag köper nĂ„got. Är detta nĂ„got jag verkligen behöver ? Kommer jag att anvĂ€nda det ? Varför vill jag ha det ? Du kommer att bli förvĂ„nad hur du sjĂ€lv kommer att komma till instikt med att du inte alls behöver alla dom sakerna du tror. Och du kommer att spara massor med pengar för den delen ocksĂ„ !   
 
‱ Jobba extra / Gör extra jobb.
Om du har tid och det Àr bra vÀder stÀll dig pÄ loppis, eller sÀlj pÄ Tradera och andra seconhand affÀrer. Har du möjlighet att jobba extra pÄ helgerna eller nÄgra timmars övertid gör det ocksÄ och spara alla dom pengarna i ditt sparkonto. Vi sÀger att du har tjÀnat 3000 kronor pÄ övertid spara dÄ dom pengarna. Om du inte har för dig mycket pÄ helgerna kan du stÀlla dig pÄ loppis. 
 
‱ Ge upp saker du inte behöver.
Vi har alla onödiga saker som vi lÀgger för mycket pengar pÄ. SmÄ val i vardagen som vi oftast inte tÀnker pÄ. Det finns dom som Àter mycket ute och köper med sig Starbucks kaffe varje dag, dom som köper med sig en flaska proseco varje helg och dom som köper skor trots att dom redan har 60 par hemma. HÀr gÀller det att övervÀga dina behov kontra dina önskemÄl. 
 
 
 
 [ Saint Laurent Blogger Bag ]
 
 
HÀr kan ni lÀsa mitt andra inlÀgg
"9 tips att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du köper designervĂ€ska". ♄