STRÖ ÖVER LITE HAVSSALT
 
 
 
GRÄDDKOLA MED HAVSSALT
 
. . . 
 
Jag har under hela helgen stÄtt i köket hela dagarna och bakat julig hundgodis till min Richie och kokat grÀddkola. Det Àr sÄ mysigt men framförallt roligt ! GrÀddkola Àr sÄ gott sÄ det har blivit en form av tradition hemma hos oss att göra varje jul. Jag kokar grÀddkolan medans Brownie Àter den, haha precis sÄ gÄr det till.
 
Jag har under Ären kokat vanlig grÀddkola, grÀddkola med choklad och nötter. Variationen och recepten Àr mÄnga sÄ i Är ville jag pröva göra grÀddkola med en gnutta havssalt för att bryta av lite den söta smaken. Jag kan tycka att grÀddkola ibland kan vara lite för söt i smaken, sÄ den hÀr kolan blev precis som jag förvÀntade mig att den skulle bli och mannen i huset Àlskade det ! Den smakade sÄdÀr hÀrligt söt med en sting salt, inte för saltigt men sÄ dÀr perfekt pÄ grÀnsen. 
 
Har man inte kokat grÀddkola tidigare sÄ kan det ibland vara lite klurigt men sÄ fort man har fÄtt in tekniken sÄ Àr det super enkelt. GrÀddkolan ska alltid kokas pÄ medelhög vÀrme och i en tjockbottnad kastrull sÄ att den inte rinner över. Under tiden kolan kokas sÄ ser du nÀr den börjar bli lite mörkare i fÀrgen samt att den börjar bli tjockare. 
 
 
 fortsĂ€tt scrolla nerĂ„t för receptet ▟
 
 
 
 
WHAT YOU DO :
( sÄ hÀr gör du )
 
  1. LÀgg ett bakplÄtspapper i en form,  jag anvÀnde mig av en form pÄ cirka 20 x 28 centimeter. 
  2. Blanda smör, grĂ€dde, socker och sirap i en djup gryta. Koka upp under omrörning i 30 - 45 minuter. Smeten kommer att bubbla upp rejĂ€lt men det Ă€r bara att lĂ„ta den koka.  Rör om dĂ„ och dĂ„.‹
  3. Ta grytan frÄn vÀrmen. HÀll kolasmeten i formen lÄt den stelna lite innan du strör över havssaltet. SÀtt sedan kolan in i kylen i 4 - 5 timmar och skÀr sedan kolan i bitar. Och slÄ in dem i smörpapper och förvara i en kakburk. Ta - da!  
 
 
 
 
glöm inte nu att gilla mitt inlÀgg! :)
xoxo ♄