MIN FÖRSTA DESIGNER VÄSKA. 
LOUIS VUITTON NEVERFULL MONOGRAM MM 
. . . 
 
I många år drömde jag om en Louis Vuitton Neverfull väska. Det var i början av år 2007 jag fick syn på den för första gången. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet för ända sedan den dagen kunde jag aldrig glömma bort den.  Åren gick och jag tänkte inte så mycket på det - men jag ville fortfarande ha väskan. Jag kom till den punkten där jag jag insåg hur mycket jag ville ha väskan , trots att några år hade gått var min längtan efter en Neverfull större än någonsin. Så jag bestämde mig för att köpa väskan, och börja spara. 
 
Min första Louis Vuitton väska köpte inte jag själv, jag fick den av min man i julklapp. Och visst var jag otroligt tacksam och framförallt glad över min första Louis Vuitton väska men innerst inne kändes det inte så bra. Varför ? För jag ville köpa den själv. Men jag släppte det och fortsatte spara ihop pengar till en annan Neverfull väska , efter några månader hade jag sparat ihop till min nya väska och lite till. När jag sedan var tillbaka i samma butik för att köpa min andra Louis Vuitton väska var känslan obeskrivlig, att dra sitt kort med sitt namn på och betala det själv , kändes SÅ himla bra även om priset fortfarande sved lite. Det var en lyckorus på en helt annan nivå, jag tror ni som har varit och köpt en väska personligen vet vad jag pratar om. 
 
Att köpa en designer väska är inte vilken sak som helst, det är en investering man gör.  Man ska vara säker på vad det är man vill ha och varför. Meningen är att man ska kunna ha den i många många år.  Det krävs planering och framförallt spara pengar om man nu inte har en kassa fylld med pengar. Jag tänkte dela med mig några av mina tips hur jag har gått tillväga när jag har planerat mina väskköp.
 
. . . .
 
 Bestäm dig för en väska
Först måste du bestämma dig för vilken väska du vill ha. Vi har alla olika stilar, kroppstyper och livsstilar , det som passar någon annan kanske inte passar dig. När du väl har bestämt dig för vilken väska du vill köpa måste du också vara helt säker på det är en väska som passar dig och din livstil så att du sedan slipper ångra dig. Impuls köp är inget man ska göra när det kommer till dyra designerväskor. 
 
Välj modell
Välj en klassisk modell som du kan använda idag och 10 år framåt, välj inte en modell som är säsongens nyhet. Gå inte efter årets "it" väska för varje år är ändå olika, det som är super trendigt och inne idag kanske inte är lika populärt om 6 månader eller 2 år. Satsa på en klassiker hur tråkigt det än låter.  Varje modehus har sina klassiska modeller som trots flera år gamla fortfarande är lika inne idag som för 20 år sen ! Ett exempel är min Louis Vuitton Neverfull som har funnits ända sedan 2007 , den är 10 år och trots det är den lika populär idag som då. En annan sak att tänka på är väskans färg. Gå efter en färg som passar till allt och som du kan kombinera till olika outfits. 
 
•  Research
Precis som när du planerar en resa eller köper en ny dator är det viktigt att läsa recensioner och hitta så mycket information du kan om väskan du ska köpa. Samla på dig så mycket information som möjligt. Kolla in bloggare och Youtubers , är det en känd modell du är ute efter lär du hittar massor med information om den. Låt dig inte luras av vackra Instagram och We heart it bilder, titta på videos också. Videos visar så mycket mer än en bild. För att inte tala om hur bilder i många fall kan vara otroligt vilseledande. Om du har möjlighet är det en stor fördel att ha sett och känt på väskan "live" innan du köper den. Så har du nära till butiken gå dit och titta. 
 
 
MIN BASIC STICKA TILL ICA & HANDLA VÄSKA FRÅN KARL LAGERFELD.
 
. . . . 
 
Priser
Det är ingen hemlighet att en designerväska kan kosta flera tusenlappar. Men det är också en underbar accessoar som du kommer att ha i flera år i visa fall hela livet ! Många har starka åsikter om designerväskor men kom ihåg att det är dina pengar och du gör vad du vill med dom ! Det är enbart du som avgör om du tycker väskan är värt priset eller inte.
 
När det kommer till designerväskor är det inte alltid lätt att hitta priser. De flesta vill inte prata om priser av olika anledningar, vilket jag förstår men tycker är tråkigt att det ska vara så. Jag menar hur svårt kan det vara att ta reda på ett pris ?  När jag höll på att spara inför min LV väska var det nästa omöjligt att hitta några priser. Jag hade kunnat sitta och gissa hur länge som helst men vem orkar det ! Så jag gick in på brittiska Louis Vuitton hemsidan och kollade priserna där och gick sedan efter det. Men eftersom jag ville vara säker tog jag det ett steg längre och ringde till butiken i Köpenhamn där jag planerade att göra mitt köp för att vara helt säker. Och det visade sig vara att jag inte var så långt borta från det riktiga priset, tror det skilde 1000 kronor än de priset jag hade sett på sidan.
 
Stressa inte ! 
Om det är en väska som du har tänkt på i år och dar och du fortfarande inte efter 1 år har släppt det så kan man nog säga att du är ganska säker. Men om du av någon anledning fortfarande tvekar även om det bara är lite så tycker jag att du ska vänta. Stressa aldrig fram ett köp och köp aldrig en väska som du inte riktigt är säker på. När du köper din väska ska du vara 110% säker och nöjd.
 
•  Välj en väska i bra material
Allt som är dyrt är inte nödvändigtvis av bästa kvalité. Det är ingen nyhet att de flesta designerväskor görs i ömtåliga material som t.e.x koskinn, lammskin och mocka. Materialer som lätt kan skadas , skrapas eller missfärgas. Jag vet att många tänker inte på detta när dom köper designerväskor, jag gjorde inte det när jag fick min första väska.  Man vill ju kunna använda sin väska utan att vara rädd för att skada den. Nu säger jag inte att man inte ska behandla sina väskor varsamt för det ska man göra oavsett. 
 
Våga köpa Vintage / begagnad.
Det spelar ingen roll vad anledningen nu kan vara, skäms inte för att köpa vintage/ begagnade väskor. Deras värde är fortfarande det samma ! Om man letar så kan man hitta riktigt snygga begagnade väskor till fynd pris. Det finns gott om hemsidor, så som The brown paper bag , Affordable Luxury , Ebay och Tradera där många väskor säljs. Personligen så skulle jag aldrig våga köpa en designer väska från Tradera då många lägger upp falska väskor och kommer undan med det ! Tyvärr så cirkulerar det en hel del kopior på nätet så be alltid om äkthetsbevis och kvitto om det går om du nu köper en begagnad väska och se till att väskan går att lämna tillbaka om den nu skulle visa sig vara en kopia. Även påsar , kvitton och andra detaljer förfalskas och säljs med kopiorna. Om du har originalbutiken i din hemstad bör du be att få väskan verifierad där för att vara säker. Personalen är ofta väldig hjälpsam eftersom modehusen själva skyr kopior och vill få dem bort från andrahandsmarknaden. Köp inte heller från vilken sida som helst, ska du köpa en begagnad väska se till att göra den från en pålitlig hemsida och kolla gärna upp hemsidans omdöme också.  
 
. . . . . 
 
 • Jämför priser bland olika hemsidor / butik
Nya Louis Vuitton och Chanel väskor är något som endast går att köpa i deras butiker. Dom säljer inte sina väskor på nätet så som Gucci, Valentino, Givenchy eller Saint Laurent. Beroende på vilken designerväska du vill köpa kan du alltid jämföra priser på nätet, idag finns det många hemsidor som enbart säljer dyra modehus. LuisaViaRoma , MyTheresa , Net a Porter och Farfetch är en av dom. Farfetch ger  t.e.x 10% på din första order när du anmäler dig till deras nyhetsbrev vilket innebär att du förmodligen kan du spara flera kronor på att köpa väskan via nätet jämfört med i butik. Det som också är bra att vid speciella tillfällen så har dom grymma erbjudanden man kan utnyttja som t.e.x Black Friday. Givetvis är det inte lika kul att köpa sin väska på nätet jämfört med i butiken men det positiva är att du kan spara en hel del pengar på det. Och det är väl ganska bra eller ?
 
• Spara !
När du väl har bestämt dig för din drömväska är det dags för att börja spara. Jag är en killer på att spara. (ska skriva ett separat inlägg om det en annan dag ). Alla har inte möjligheten att lägga 15.000 på en väska bara sådär. Alla har olika jobb, olika liv, visa har det lite svårare än andra.  Men alla kan ! Om du är något som mig som har garderober och skåp fyllda med massor med kläder, skor ,väskor, accessoarer och annat som du inte använder , så sitter du på en liten guldgruva. När jag väl tog mig i kragen och sålde allt jag kunde få tag på hade jag plötsligt tjänat ihop en månadslön på 3 veckor. Det man tror är skit visade sig vara något som alla andra ville ha. Så sälj av och spara vart enda krona. Öppna ett kostnadsfritt sparkonto och döp den gärna efter din drömväska. 
 
Men det räcker inte bara med att spara undvik alla onödiga köp och då menar jag allt. 100 kronor på en crop topp, 60 på en kjol, 50 på en latte och 20 kr på ett nagellack blir mycket i längden om man håller på sådär varje månad och plötsligt utan att man tänker på det så har man slösat 1000 kronor. Pengar som man istället kunde ha lagt på sparkontot och som man har slösat på saker man egentligen inte behöver som man redan har. För att spara krävs det en aning disciplin och självkontroll. För visst är det lätt att bli frestad av att slösa dom när man ser annat fint ? Den enda gången du tar ut pengarna är då du står i butiken vid kassan redo att dra ditt kort.
 
Jösses vad detta inlägget blev alldeles för långt men jag hoppas jag har fått med allt. Detta är mina bästa tips och jag hoppas det hjälper någon som planerar att köpa sin första designer väska.  Om ni har några frågor så får ni gärna ställa dom !
 
Gilla detta inlägg om ni vill ha fler väskinlägg som denna. ♥
 
. . . 
 
 
MIN ALLRA FÖRSTA LV KÖP. 
LOUIS VUITTON NEVERFULL DAMIER AZUR.