Ännu ett Ă„r har gĂ„tt och Ă€nnu ett nytt Ă„r har börjat.  Vi som finns hĂ€r och som lyckades ta oss vidare till 2017 tycker jag att vi ska stanna upp lite och reflektera, uppskatta och vara tacksamma. Vi ska vara glada att vi lever, vi har nĂ„gonstans att bo, mat pĂ„ bordet,  nĂ„gon att Ă€lska vare sig det Ă€r en mamma, pojkvĂ€n , hund eller vĂ€n. Man ska vara tacksam att vi har fĂ„tt Ă€nnu ett Ă„r att skapa nya minnen pĂ„ , resa, jobba, leva och Ă€lska.  Saker som vi för det mesta tar för givet. Även om 2016 inte var det sĂ€msta Ă„ret sĂ„ var det inte heller det bĂ€sta sĂ„ jag ser fram emot det nya Ă„ret. Jag tror att mĂ„nga Ă€r glada att 2016 Ă€ntligen Ă€r slut ! Jag vill inte planera för mycket eller lova mig sjĂ€lv en massa men definitivt göra produktiva saker för att kickstarta det nya Ă„ret pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. SĂ€tta upp nya mĂ„l och framför allt omvandla mina rĂ€dslor till tro, vĂ„ga och ta för mig.   Nu kör vi 2017 !
 
. . . . 
 
Rensa din garderob: SÀlj, Kasta , Ge bort, SkÀnk bort +  TvÀtta, Stryk , Skicka pÄ kemtvÀtt.
‱Börja det nya Ă„ret med att rensa ut överflödiga saker ur din garderob. Gör plats för nya plagg , skor & vĂ€skor. NĂ€r du vĂ€l har kommit igĂ„ng med utrensningen kommer du troligtvis att hitta Ă€nnu mer onödiga saker att göra dig av med. Jag har en regel alla plagg som jag inte har anvĂ€nt det senaste Ă„ret plockar jag bort ur min garderob, har det gĂ„tt 1 Ă„r sĂ„ lĂ€r jag inte anvĂ€nda plagget senare heller. Förra Ă„ret sĂ„lde jag nĂ€stan alla mina skor pĂ„ Tradera och klĂ€der som var nya med prislappar pĂ„, det hela slutade med en lagom saftig summa. Ni skulle bli förvĂ„nade hur mycket man kan fĂ„ ihop pĂ„ en massa saker man inte vill ha eller lĂ€ngre har anvĂ€ning för. 
TvÀtta alla klÀder som behövs att tvÀtta och skicka ivÀg alla jackor & dyra plagg pÄ kemtvÀtt. Sortera smycken som du inte anvÀnder och slÀng alla gamla underklÀder som har hÄll eller Àr missfÀrgade. Att ha 20 vÀskor i garderoben som man inte anvÀnder funkar heller inte, vÀskor som inte anvÀnds blir faktiskt förstörda av att ligga inne i garderoben.
 
MY EVERYDAY BASIC BAG FROM KARL LAGERFELD.
FörstÄr inte hur KLŽs egna mÀrke kan vara sÄ himla underskattad !  
 
. . . 
 
Avregistrera dig frÄn e-postlistor du inte lÀngre vill ta del av.
‱ GĂ„ igenom din inkorg och rensa bort alla mejl du inte Ă€r intresserad av och "avregistrera/unsubscribe" frĂ„n alla reklam du inte lĂ€ngre vill ta del av. Jag slĂ„r vad om att ni precis som mig har mejlen översvĂ€mmad med 40 reklammejl i inkorgen varje morgon nĂ€r ni vaknar. Och om ni Ă€r nĂ„got som mig som varje morgon sitter frustrerad  och raderar mer Ă€n hĂ€lften av mejlen sĂ„ Ă€r det dags att avregistrera sig. Man sparar bĂ„de tid, energi och man slipper att bli irriterad pĂ„ alla dom 50 omödiga mejlen som översvĂ€mmar din inkorg varje morgon. 
 
Organisera Dig
‱ Om du inte har köpt en ny kalender sĂ„ Ă€r det dags att göra det nu. Jag har min Louis Vuitton agenda som hĂ„ller mig organiserad och som gör mina dagar sĂ„ mycket lĂ€ttare. Det Ă€r utan tvekan min bĂ€sta investering hittills !  Bytt ut din gamla kalender papper i din agenda mot det nya. Skriv upp viktiga datum, mĂ„l och planer inför det nya Ă„ret. Om man har en stor familj som i mitt fall sĂ„ skriver jag in alla födelsedagar jag mĂ„ste hĂ„lla koll pĂ„ och alla Ă„rets röda dagar eftersom min kalender Ă€r pĂ„ franska.  Rensa din arbetsplats / din skrivbord och frĂ€scha upp med nya pennor, ett nytt doftljus, en ny skrivbok och gĂ„ igenom gamla rĂ€kningar och anteckningar. SlĂ€ng rĂ€kningar och skulder som Ă€r avklarade eller lĂ€gg in dom i en pĂ€rm.
Töm brevkorgen pÄ alla gamla papper / rÀkningar frÄn förra Äret och gör den redo inför det nya.  
 
 
LÀmna gammalt groll bakom dig. 
Det sista man vill göra Àr att pÄbörja det nya Äret med negativ energi. Glöm det som har hÀnt förra Äret och lÀmna det bakom dig Àven om det vid visa fall kan vara otroligt svÄrt. Försök att se framÄt och enbart framÄt, du vet inte vad det nya Äret har att ge dig. Ibland tror man att visa mÀnniskor vare sig det Àr en bÀsta vÀn eller pojkvÀn alltid kommer att finnas dÀr men sen sÄ hÀnder det saker som gör att dom mÀnniskorna lÀngre inte finns kvar i vÄra liv. TÀnk istÀllet att allt hÀnder av en anledning. Visa mÀnniskor Àr helt enkelt inte vÀrda besvÀret. MÀnniskor som bryr sig och uppskattar dig kommer att stanna kvar i ditt liv och dom som inte vill det kommer du att mÀrka. Handlingar talar mycket högre Àn ord. Omge dig med mÀnnisor som fÄr dig att mÄr bra. Att Àlta över saker och mÀnniskor gör dig inget gott. 
 
Utrensning 
‱ Jag Ă€r en person som mĂ„r mycket bĂ€ttre nĂ€r allt Ă€r stĂ€dat och pĂ„ sin plast i hemmet. Jag mĂ„r nĂ€stan dĂ„ligt och bli halvt deprimerad nĂ€r köket Ă€r ostĂ€dat och en massa saker som inte ska vara i vardagsrummet ligger precis överallt. Precis som allt annat sĂ„ mĂ„ste man rensa. Rensa kylskĂ„pet och skafferiet pĂ„ all gammal mat och sĂ„nt dĂ€r som man vet att man inte kommer att Ă€ta. Flytta ner onödiga möbler till kĂ€llaren som bara tar plats i hemmet, plocka bort tekniska prylar som ej anvĂ€nds. HĂ€r gĂ€ller det samma sak som med klĂ€der och accessoarer kasta, ge bort, skĂ€nk eller sĂ€lj ! 
Även teknikprylarna behövs rensas , iphonen pĂ„ gamla appar som ej anvĂ€nds som bara tar plats och datorn som har sammlat hela Ă„rets bilder och filer. Förnya badrummet med nya handdukar, frĂ€sha doftljus och gör dig av med alla gamla krĂ€mer , hĂ„rvĂ„rds produkter och annat som har gĂ„tt ut. SlĂ€ng allt som Ă€r gammalt eller sönder. 
 
 
  
Gilla detta inlĂ€gg om ni vill ha fler som denna. ♄