Torra lÀppar Àr bland det vÀrsta jag vet, det Àr sÄ himla obekvÀmt och oattrativt . DÀrför gör jag sÄ gott jag kan för att undvika det. TrÄkigt nog sÄ Àr torra och spruckna lÀppar vanligt under vintertider och orsakerna till det kan vara olika , frÀmsta anledningen kan vara brist pÄ vatten. För att hÄlla lÀpparna mjuka och fina behöver man inte lÀgga en massa pengar pÄ onödiga lÀppprodukter. Enkla saker som man har hemma som kokosolja och en ren oanvÀnd tandborste kan göra mirakel gör dina lÀppar. 
 
Jag tÀnkte dela med mig nÄgra av mina bÀsta och enkla tips som jag anvÀnder mig av i stort sett dagligen. Hur jag gör för att hÄlla mina lÀppar mjuka och Äterfuktade. 
 
Peela lÀpparna x 2 olika sÀtt
Metod 1. Doppa en frottéhandduk i varmt vatten och gnugga försiktigt mot lÀpparna för att fÄ bort hudflagor. Gör sÄ mycket det behövs och var inte för hÄrdhÀnt. Man vill ju inte att lÀpparna ska ramla av..
Metod 2. - Borstar lÀpparna med en ren, oanvÀnd och torr tandborste (inte den du borstar rÀnderna med, uurk!),  smörj sedan in lÀpparna med ett lÀppbalsam. Jag brukar göra detta varje kvÀll innan lÀggdags sedan sÄ lÄter jag lÀppbalsamet verka under kvÀllen. Mitt favorit Àr Carmex. 
 
Skrubba lÀpparna
Gnugga försiktigt med ett rent finger lÀppskrubben pÄ lÀpparna för att fÄ bort död hud. En lÀppskrubb kan du antigen köpa fÀrdig min favorit Àr "LushŽs Bubbelgum" eller enkelt göra en egen.
 
. . .
 

{ RECEPT PÅ EN EGEN LÄPPSKRUBB }

 
♄ Detta behöver du:
  • Socker 
  • Honung
Andra alternativ om du inte har honung: 
  • Vaselin
  • Jojobaolja
  • Sheasmör
  • Kokosolja
♄ SĂ„ hĂ€r gör du: 
 
Blanda samman socker & honung i en liten skÄl. Gnugga sedan försiktigt in blandningen pÄ lÀpparna under nÄgra sekunder skölj sedan av med ljummet vatten. Sockret gör sig av med den döda huden medan honung Äterfuktar. Andra alternativ till enkla lÀppskrubbs Àr att blanda socker med vaselin eller socker med jojobaolja eller sheasmör. Man gör helt enkelt en lÀppskrubb som funkar bÀst för en !
 
. . . . . . 
 
 
 
Bit inte pÄ lÀpparna
Undvik att bita pÄ lÀpparna detta gör att dina lÀppar blir torra & spricker lÀttare. 
 
Kokos eller Baby olja
Kokosoljan har nÀstan samma konsistens som ett vanligt lÀppbalsam nÀr den Àr kyld men den hÄller ocksÄ lÀpparna Äterfuktade. Men har man inte kokosolja sÄ kan man anvÀnda Babyolja som Àr ett bÀttre alternativ Àn lÀppsyl och som dessutom funkar bÀttre.
 
AnvÀnd lÀppmask
Förra Äret testade jag en super rolig lÀppmask som jag klickade hem frÄn ebay. Det var ingen mirakel mask men det Äterfuktade mina lÀppar ganska bra och lÀpparna kÀnndes ganska sköna efterÄt. Definitivt en ny favorit hos mig. Lyko har ocksÄ fÄtt in en super spÀnnande lÀppmask som jag bara mÄste fÄ pröva ! 
 
* Adlinks
LÄPPMASK FRÅN EBAY { HÄR }  LÄPPMASK LYKO { HÄR }