Jag älskar yoghurtglass det är det bästa jag vet, då känns det inte mer än rätt att göra egna glasspinnar. Under sommaren blir det alltid en hel del glassätande , det hör till sommaren liksom.  Då kan det vara roligt , godare och hälsosammare att göra egna glasspinnar. Varationen på hemmagjorda glasspinnar är oändlig. Dessutom är det snabbt att göra och bus enkelt. Och du behöver ingen ursäkt för att äta dom. 
 
TIPS: Har ni inga glassformar eller pinnar så kan man använda små plastmuggar och pappersugrör. På Ebay finns det att klicka hem billiga glassformar och pinnar till billig peng.  Min glassform kommer från Lagerhaus och pinnarna fick man med. 
. . . . . 
 
Här är mina yoghurtglassar som jag gjorde med smak av jordgubb och hallon. Nu ser dom inte alls lika fina ut som dom gjorde för 3 dagar sedan. Jag fryste av min frys för 2 dagar sedan och då stod glassarna ute ett tag så dom började smälta och blev fula när jag sedan stoppa in dom i frysen igen vilket resulterade att det blev en hel del is kristaller på dom också. Så ja lite tråkigt med goda blev dom!
 
 
 Här kommer receptet, forsätt scrolla neråt. ▾
 
GLASSFORM FÖR 8ST GLASSPINNAR HITTAR DU ▸ HÄR.
 
. . . 
 
 INGREDIENSER :
 
 • 1 dl Turkisk Yoghurt
• 0,5 dl mjölk
• ca 10 jordgubbar
• ca 120 gram Hallon (ett litet paket)
• 2 msk honung (eller stevia, socker eller annan sötningsmedel)
 
 
 
 
 WHAT YOU DO : 
( så här gör du )
 
Börja med att mixa jordgubbarna och hallonen tillsammans till en pure. Mixa sedan yoghurten, mjölken och honungen tillsammans, lämna sedan lite av den mixade yoghurten åt sidan och mixa resten tillsammans med puren. Smaka av om du vill ha sötare. Fyll i glassformarna. Stick in pinnarna. Ställ sedan i frysen i några timmar eller till nästa dag. 
 
 N J U T !