Bilder från min Instagram @Paulasmilee
 
 
Jag får ofta frågor om vilka foto appar jag använder mig av för att redigera mina Instagram (@Paulasmilee) bilder, och alla mina andra bilder för den delen. Gillar man som mig att ta bilder & fotografering är den del av vardagen så tycker jag att det enda rätta är att ha flera appar för att redigera sina bilder. Jag använder mig av flera olika appar, appar som jag använder till både när jag redigerar mina Instagram och övriga bilder. Beroende på vad det är för bild så brukar jag kombinera flera appar och ibland räcker det med bara en app. Jag älskar att redigera mina bilder på min iPhone för då kan jag göra det var som helst när som helst, vare sig jag ligger i badet, håller på att laga mat eller sitter i bussen. På så sätt utnyttjar jag små lediga stunder. 
 
Det finns ett hav av grymma redigerings appar som gör våra liv så mycket lättare med bara några klick. Här är några av mina favorit appar och hur jag använder mig av dom.. 
 
 
. . . . . . . 
 
 
♡ PS EXPRESS : Är ett bus enkelt och smidig redigeringsprogram som jag har använt mig av dom senaste 5 - 6 åren varje dag. Ps Express är photoshop på vägen som du kan använda var som helst när som helst. Den har i stor del alla verktyg och funktioner man behöver för att redigera eller beskära en bild. Eller helt enkelt fixa en bomb bild. Den är fantastisk att fixa kassa iPhone bilder på. Utöver det så erbjuder den olika filter och mängder med olika ramar om man vill använda sig av det på sina bilder. En ny funktion i appen är att man numera också kan göra egna kollage. 
Appen är gratis men vill man ha avancerade funktioner så kostar det. Jag har till exempel köpt till "slätnings" verktyget (reducera brus) och några andra funktioner som jag inte minns för 9 - 10 kr styck om jag inte minns helt fel... 
 
. . . 
 
 
♡ SNAPSEED : Är en gratis app som ägs av Google och är helt kostnadsfri. Den har en massa fantastiska verktyg och filter att välja på. Jag älskar att kombinera denna appen tillsammans med PS express. Min absoluta favorit verktyg som jag älskar är deras penselverktyg, som man kan justera mättnaden med antigen lägga till mer färg på visa delar av bilden eller bleka delar av bilden eller helt enkelt göra den gråare.
 
Se mina före och efter bilder nedanför .... 
 
 { Snapseed }
 
 
 
♡ UNUM :  Är den perfekta appen som hjälper dig att hålla koll på ditt Instagramflöde och planera kommande Instagram poster.  Appen kopplas till din Instagram, så du kan se hela ditt flöde och planera efter den genom att  flytta på, ta in och ta bort kommande bilder som du planerar att lägga upp på ditt flöde. Som till exempel - kommer en kopp kaffe att passa in bredvid en bild på en väska ? Till kommande bilder skriver du precis som på Instagram din "caption" och hashtaggs och sparar, på så sätt är det klart när det är dags för att lägga upp bilden på ditt flöde. För att gå in ännu mer djupet så erbjuder UNUM grymma reminder funktioner som statistik över dina senaste poster, en lista över dina top bästa poster och ett schema när det är som bäst tidpunkt att lägga upp bilder på. 
 
Med andra ord så hjälper den att hålla ditt Instagramflöde perfekt, vare sig du har en specifik färgtema, livstil galleri eller ett blandat flöde. Appen är gratis men man kan köpa till extra funktioner som då kostar 55 dollar i månaden. 
 
Sneak peak på hur det ser ut i appen..
 
 { UNUM }
 
 
 
♡ PHONTO : Är en app som jag använder för att vattenstämpla alla mina Instagram bilder. (Eftersom det sorgligt nog finns de som snor bilder och tar åt sig äran) men också för att skriva egna citat och texter. Phonto är en gratis app med över 400 olika typsnitt och olika färger att välja mellan. Vill man ha extra typsnitt så finns dom att köpa för någon slant. 
 
. . . .
 
 
♡ PHOTOCOLLAGE : Jag får oftast frågan hur jag gör för att få till den vita ramen runt alla mina Instagram bilder, vilket är busenkelt. Jag använder mig av Photocollage då denna appen erbjuder flera olika kollage att välja mellan, idag är det ganska lätt att få en vit ram runt sina bilder då de flesta redigerings appar erbjuder denna funktionen. 
 
 
 { Photocollage }
Två bilder som är redigerade i apparna PS Express, Photocollage (den vita ramen runt bilderna), Phonto (vattenstämpeln runt min nagel).