Snart är det äntligen dags för Black Friday. För er som inte vet vad vad Black Friday så är det årets absolut bästa shoppingdag där du kan handla med riktigt grymma erbjudanden och rabatter. Det är också startskott för julhandeln och infaller alltid dagen efter Amerikanernas Thanksgiving, vilket i sin tur alltid är fjärde torsdagen i november. Detta innebär att datumet varierar från år till år men infaller  alltid någon gång mellan den 23:e och 29:e november och alltid på en fredag. I år infaller Black Friday fredagen den 24/11, alltså till löning. Vilket lär ju bli livsfarligt. 
 
Även om Black Friday fenomenet är fortfarande relativt nytt i Sverige så har svenskarna hackat på trenden ordentligt och växer allt mer för varje år som går.  Vi gillar rabatter och saftiga erbjudanden. Så varför är Black Friday bra ? Förutom att du shoppar med ruskigt grymma rabatter på allt så kan du dessutom fynda alla dina julklappar och spara massor med pengar på det ! Som en riktig shoppaholic men också som bloggare har jag lärt mig några små tips och trix som har hjälpt mig att fynda och spara på bästa sätt.
 
 
 . . . . 
 
 
 
› Lägg en Budget
Vi är inne på andra veckan av november och i lagom tid för att spara eller lägga undan en liten slant åt sidan. På Black Friday är det lätt hänt att man shoppar på sig en massa, det är super enkelt att det glider in en massa saker i varukorgen som man egentligen inte hade tänkt köpa men som man ändå köper för att det är så billigt. Ett bra sätt att undvika detta är att lägga upp en budget, är pengarna slut så är shoppingen slut. Ett annat tips är att tänka realistisk shoppa inte för pengar du inte har! 
 
 
› Skriv en shoppinglista 
Helt ärligt så det finns alltid något som vi vill ha eller som vi länge har gått runt och tänkt på men som man av någon anledning inte har köpt. Nu har du tillfället. Funderar du på att köpa den där dyra jackan, den goda parfymen till mamma i julklapp, skriv upp det !  Om du har en fast bestämd shoppinglista så lär du spara en del tid och en rejäl hacka. Black Friday är det perfekta tillfället att handla alla dina julklappar på, dessutom så slipper du sedan stressa i sista minuten. 
 
 
› Utnyttja rabattkoder och erbjudanden
Glöm inte att ta del av butikernas rabatter och erbjudanden, anmäl dig deras nyhetsbrev så du inte missar några grymma erbjudanden. Kolla in dina favorit bloggare, de flesta delar alltid med sig rabatter och erbjudanden. Glöm inte rabattkodsidorna, min favorit sida som jag brukar hämta rabattkoder ifrån är Cuponation för deras rabattkoder funkar för det mesta alltid till skillnad från andra skit sidor jag har varit inne på. 
 
 
› Använd Refunder för ännu mer rabatt & pengar tillbaka
Refunder är ännu en sån där sida som man använder sig av för att få ännu mer rabatt och pengar tillbaka på alla sina köp. Jag använder mig alltid av Refunder för ännu mer rabatt och för att det helt enkelt funkar för mig. Så förutom rabatten jag får med eventuella rabattkoder och kampanjer får jag dessutom pengar tillbaka på mitt köp. Det är liksom win win på alla håll. 
 
 
› Impuls köp inte för att det är billigt 
Det är lätt att tappa fokus och köpa en massa just för att det är så billigt och man gärna vill utnyttja erbjudandet. Håll dig till de saker du hade tänkt köpa från första början och undvik att köpa prylar som du är osäker på av någon anledning. Ett bra tips är att spendera era pengar på kvalité istället för kvantitet. Köp något bra som du verkligen behöver istället för en massa prylar. 
 
 
› Efter Black Friday kommer Cyber Monday
Om du missade något eller inte fick tag på så har du en andra chans att haffa det på Cyber Monday. Cyber Monday funkar precis som Black Friday och infaller alltid Måndagen efter Black Friday och ännu en gång har de flesta shopparna olika erbjudanden och rabatter. 
 
 
Gilla gärna detta inlägget om ni tycker om den här typen av tips ! ♥