{ TONFISK KEX }
 
Ända sedan jag bakade hundgodis till min Richie för första gången har jag inte kunnat sluta göra det. Jag tycker att det är roligt men framför allt otroligt avslappnande. Många tror att det är svårt att baka hundgodis men det är lika lätt som att slänga ihop en kladdkaka.  Så här kommer ännu ett recept på hemmagjord hundgodis till din fyrbenta bebis. Receptet hittade jag här ( klick ! ), jag har dock gjort om den lite efter egen smak.
 
Tack och lov så har inte Richie några matallergier och han är inte heller så kräsen för den delen, han älskar grönsaker, frukter och fisk vilket gör det väldigt lätt för mig att baka hundgodis till honom.
 
 
 
 
fortsätt scrolla neråt för receptet 
 
 
 

 INGREDIENSER :

• 1 burk tonfisk i olja (ca 125 g)
• 1 ägg
• 2,5 dl mjöl
• 1 dl havregryn 
• 1 tsk rapsolja 
 
. . . 
 
 { KAKFORMARNA KLICKADE JAG HEM FRÅN EBAY 2 FÖR 8 KR. ( klick ! ) }
 
 
 
 
 
 WHAT YOU DO : 
( så här gör du )
 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 
Blanda tonfisk, ägg och mjöl till en deg, tillsätt havegrynen & oljan. Arbeta ihop till en fast deg. Skulle degen bli lite för kladdig så kan du lägga till mer mjöl. Kavla sedan ut degen på ett mjölat bord till en 1 cm tjock platta och trycka ut kakorna. 
Lägg på plåten och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter, eller tills de känns torra och hårda.
Vänta på att de ska bli helt kalla innan du ger en till din hund. :) 
 
 
 Jag fick ut 38 stycken kex på 6.5 x 2.5 cm.
 
 
Förvara kakorna torrt i en burk eller frys in de du inte ska använda inom den närmsta tiden. Håll kexen på en torr plats så att de inte möglar eller blir mjuka. 
 
 
xoxo ♥