Jag tror att Ebay Àr mÄngas favorit stÀlle att fynda pÄ, iallafall för mig. Mina shopping Àventyr pÄ Ebay började för cirka 5 - 6 Är sen och har sedan dess gjort otroliga fynd ! Att handla pÄ Ebay Àr en av de bÀsta sakerna jag vet ! Det Àr verkligen en djungel, det finns sÄ himla mÄnga guldkorn det gÀller bara att söka pÄ rÀtt och hitta. NÄgot jag köper vÀldigt mycket av pÄ Ebay Àr pyssel saker och smÄ inredningsdetaljer. Ska jag göra ett diy projekt sÄ klickar jag oftast hem materialet pÄ Ebay. Ett tips jag ofta ger mina vÀnner och syskon som konstant shoppar pÄ nÀtet Àr att kolla om dom hittar samma vara pÄ Ebay fast till billigare pris. För oftast sÄ hittar man det dÀr. Ett bra exempel Àr; Vi sÀger att du vill köpa ett helt sidenband rulle,  pÄ ebay har dom flera meters rullar för 20 kronor istÀllet för att betala 15 kr per metern. Under Ären har jag lÀrt mig massor med olika tips och trix, sÄnt som Àr bra att veta. 
 
. . . . 
 
 
✗ Du fĂ„r vad du betalar för.
En del saker Àr löjligt billiga men dÄ kan du i visa fall rÀkna med att det Àr dÄlig kvalité ocksÄ och lÀr inte hÄlla lÀnge. Smycken Àr ett bra exempel,  dom blir snabbt rostiga, gröna och tappar fÀrg efter en kvÀlls anvÀndning. Smink som Àr för billig Àr nog inte heller sÄ bra, och dÄ menar jag inte allt för visst finns det nÄgra som Àr bra. Det gÀller att ha sunt förnuft och inte förvÀnta sig mycket om man betalar lite för det. Men med visa undantag kan man verkligen hitta riktigt grymma fynd och i visa enstaka fall bra kvalité ocksÄ. 
 
✗ Storlekar.
Det Àr ingen hemlighet att asiatiska storlekar Àr smÄ i storlekarna, amerikanska och europeiska Àr ganska normala. Ska du bestÀlla klÀder kolla alltid storleksguiden sÄ att det blir rÀtt, de flesta sÀljarna har en storleksstabell man kan gÄ efter. En gÄng bestÀllde jag en t-shirt frÄn en brittisk sÀljare nÀr den kom var den 3 storlekar för stor pÄ mig, det slutade med att jag anvÀnde den som nattlinne att sova i..haha. Vid ett annat tillfÀlle hade jag bestÀllt en t-shirt till min man , den var 2 storlekar för smÄ trots att vi hade tagit hans vanliga storlek. SÄ ett bra tips Àr att följa sÀljarens mÄtt tabell och mÀtt dig ordentligt innan du lÀgger din bestÀllning. 
 
✗ Allt Ă€r inte kopior. 
PÄ Ebay mÄ det krylla av billiga kopior pÄ vÀskor, skor , smink och smycken. Men det finns ocksÄ stora och kÀnda företag som sÀljer vintage vÀskor , plÄnböcker, och smycken frÄn kÀnda modehus. SÄ visst kan du fynda en grym Louis Vuitton plÄnbok. Men det gÀller fortfarande att ha sunt förnuft. Om du hittar nÄgot som du vet vÀrdet pÄ men som sÀljs till typ 10 kronor eller 50 spÀnn , ja dÄ kan du vara 99% sÀker pÄ att den Àr en kopia det handlar om. PÄ Ebay sÀljs det absurt med mycket falsk Mac smink, Real Techniques och Sigma sminkborstar, sÄ mitt tips Àr att inte köpa det dÀr.
 
. . . . . 
 
✗ Mitt bĂ€sta Ebay fynd 
Mitt bÀsta fynd Àr utan tvekan min Louis Vuitton agenda som jag köpte sommaren 2014. Jag var vettskrÀmd att bli lurad , att ingen vara skulle dyka upp men vad som skulle vara vÀrst att fÄ hem en kopia. Men det visade sig vara mitt bÀsta Ebay och Louis Vuitton fynd för den delen. Jag Äkte ivÀg pÄ semester i 3 veckor och nÀr jag kom hem lÄg det en avi och vÀntade pÄ mig.  Jag bestÀllde min agenda frÄn ett Japanskt baserad företag vid namn "Brand Works". Ni hittar företaget hÀr ( klick ! ). Det bÀsta av allt Àr att jag betalade 1700 kr för min agenda inklusive frakt , jag slapp betala tull eller nÄgra extra kostnader. Ett annat grymt fynd som jag har gjort Àr mina vÀsk plattor som jag har inuti mina Louis Vuitton vÀskor för att hÄlla formen och dom inte ska sÀcka ihop sig. Det Àr mina bÀsta fynd hittills ! Anledningen till att jag vÄgade klicka hem min LV agenda frÄn Ebay och just den sÀljaren Àr för att Jerusha Couture (en kÀnd youtuber)  men ocksÄ en Louis Vuitton fantast tipsade om detta företaget annars hade jag nog inte gjort det. Deras betyg och omdöme idag talar mycket gott om dom men det gÀller fortfarande att vara försiktiga och dubbel kolla varan man fÄr. 
 
✗ Vad jag köper & inte köper pĂ„ Ebay 
Pysselgrejer,  inredningsdetaljer och ansiktsmasker Ă€r nĂ„got jag konstant klickar hem. Jag har hittat SÅ himla mycket fint till mitt hem. Ett bra exempel Ă€r mina fina rosor som syns vĂ€ldigt mycket hemma hos mig som jag köpte pĂ„ Ebay för nĂ„gra Ă„r sedan.  Jag brukar inte köpa smink eller smycken pĂ„ ebay men nĂ„got som jag har fĂ„tt upp ögonen för Ă€r koreansk hudvĂ„rd, det Ă€r relativt nytt för mig men hittills sĂ„ Ă€lskar jag det! Du kan klicka hem samma koreanska produkter som du hittar hos Sephora fast till en mycket billigare pris ! 
 
✗ Om din vara Ă€r sönder / Inte dyker upp. 
Det har hÀnt vid nÄgot tillfÀlle att nÀr jag har fÄtt hem min vara sÄ har den varit sönder. DÄ har jag enkelt kontaktat sÀljaren , tagit bild pÄ min vara som bevis sÄ att sÀljaren inte tror att jag luras och bett dÄ om att fÄ en ny.  Vid andra tillfÀllen har varan inte ens dykt upp och dÄ har jag antigen fÄtt en ny eller pengarna tillbaka. En del sÀljare frÄgar om du vill ha pengarna tillbaka eller en ny vara. Oavsett sÄ har det aldrig varit nÄgra problem. Men sen sÄ finns det ocksÄ dom sÀljarna som luras som sÀger att varan Àr pÄ vÀg eller att dom har skickat ut en ny, men om varan sedan inte har dykt upp pÄ 3 mÄnader dÄ vet man att man har blivit lurad. Detta hÀnde mig förra Äret med en sÀljare under juletider, nÀr jag anmÀlde utebliven leverans sÄ lovade han att skicka en ny vara, jag litade pÄ honom och tog bort anmÀlan, vÀntade i ytterligare 1 mÄnad till men tills idag har jag vÀrken  fÄtt min vara eller mina pengar tillbaka. SÄ det gÀller att vara försiktig och uppmÀrksam frÄn vilka sÀljare man köper av.
 
✗ Om ni vill bestĂ€lla julklappar inför jul. 
Varje Är sÄ brukar jag bestÀlla mÀngder med olika saker frÄn Ebay under juletider, det kan vara allt frÄn julklappar till juldekorationer och pysselgrejer. Eftersom Ebay har lÄnga leveranstider sÄ gÀller det att vara ute i extra god tid, speciellt under juletider dÄ det Àr som mest tryck pÄ posten. Jag brukar dÀrför alltid börja bestÀlla i September och Oktober bara för att vara 100% pÄ att jag kommer att fÄ det innan jul. Visst kan man bestÀlla i November och ÀndÄ hinna fÄ sin vara men chansen Àr ocksÄ att den inte hinner komma.