Vi är äntligen inne på Oktober. Oktober!! OKTOBER !!  Det innebär stora mysiga tröjor , pumpor överallt och långa promenader genom dessa underbara höstlöv.  Till hösten njuter vi av pumpa i såväl mat som dryck och dekorationer. Jag älskar pumpa både i mat och som dekorationer, det är gott och fint att ha som en del av inredningen hemma eller ute på trädgården.
 
Förra året hann jag inte måla mina pumpor då jag köpte de flesta av dom alldeles för sent. I år har jag plockat fram dom från deras gömställe, sprayat dom med vit färg och dekorerat dom smått med stenar. Jag tycker pumporna är så fina i sig själva men jag ville få dem att hänga i hop med min övriga inredning här hemma. Så därför valde jag att spraymåla dom. Pumporna har jag köpt på Köpenhamns tivoli och på Ebay, för er som undrar. 
Den enda gången jag köper pumpa är om jag ska äta det annars tycker jag att det är onödigt. Visst äkta pumpor i all ära, men vad är syftet med att köpa äkta pumpa om man nu ska måla den, eventuellt dekorera den och sist slänga den ? Då är det lika bra att köpa plast , keramik eller porslin pumpor som man kan måla om och dekorera i sin smak och sedan återanvända i några år framåt. 
 
Här har ni ett titt på mina super fina pumpor, inget speciellt bara vanlig vit sprayfärg och strass stenar som jag hade hemma.
 
. . . 
 
 SHOPPA MATERIALET : Mini Pumpor | Sprayfärg | Stora strasstenar | Små strasstenar 
 
 
 
. . .  
 
INSTRUKTIONER :
 
 
DU BEHÖVER : 
 
 Pumpor (Äkta eller konstgjord)
 Strasstenar i valfri storlek
 Sprayfärg (hobbyfärg, vad du nu vill använda dig av)
 Super lim ( transparent )
 
 
SÅ HÄR GÖR DU : 
 
1. Börja med att torka av dina pumpor och ta bort eventuella prislappar. 
2. Spraya pumporna gärna utomhus då sprayfärg är sjukt starkt. Jag sprayade mina i min balkong. Täck med tidningspapper eller kartonglåda och ställ gärna pumpan på något, så du kan spraya runt om. Använd gärna handskar för att slippa få en massa färg på händerna & din fina manikyr. Min sprayfärg var snabb torkande så jag sprayade ett lager i taget, med 20 minuters mellanrum för att få det jämt och fint. Sprayar man för snabbt och allt på samma gång riskerar man att det kommer för mycket färg och att färgen rinner. 
3. Jag lät pumporna torka i några timmar för att vara helt säker innan jag avslutade med att spraya underdelen.
4. Sedan fick dom stå och torka i 2 hela dagar innan jag dekorerade dom. Vill man inte dekorera dom med stenar kan man måla och dekorera dem med tuschpennor, klistermärken eller washitape.