{ Spara gÀrna bilden & sprid vidare detta budskap }  
 
 
Jag önskar att det var annorlunda med mig dessvÀrre Àr det inte, jag Àr Ànnu en tjej som har blivit utsatt för sexuella övergrepp.  Vilket fÄr mig att tÀnka vilken kvinna har inte blivit utsatt för sexuella trakasserier pÄ ett eller annat sÀtt? Ni som hÀnger pÄ sociala medier har sÀkert sett den hÀr hashtaggen ett par gÄnger nu. GÄr ni in pÄ hashtaggen pÄ Instagram sÄ kommer ni att mötas av tusentals med bilder och historier, jag blir rörd samtidigt som jag blir förbannad. Jag tycker det Àr bra att kvinnor pratar om det, men jag har inga stora förhoppningar pÄ förÀndring, detta har redan pÄgÄtt i sÄ mÄnga Är och pÄgÄr fortfarande i samma sekund som jag sitter och skriver dessa ord. Jag tror att mina historier Àr vÀldigt lik mÄnga andras, jag Àr inte ensam om det.
 
Detta Àr faktiskt första gÄngen jag pratar helt öppet om det, tidigare har det bara varit min mamma, syster och min man som har vetat. Jag ska inte ljuga för er, jag fick tÀnka efter flera gÄnger om jag verkligen skulle dela med mig av mina historier och blotta mig pÄ detta viset. Men om jag kan göra det och samtidigt uppmuntra andra kvinnor att prata om det sÄ gör jag det.
 
I mitt fall var jag bara 5,5 Är, jag var utomlands och min lilla syster var bara 6 mÄnader. Det var en ung kille, inte sÄ mÄnga Är Àldre men tillrÀckligt för att veta vad han gjorde.  Inte ett dugg barnslig eller naiv som barn i den Älder Àr, utan mer mogen och sexuell. Under mÄnga Är vÀgrade jag tro att det var sant, jag intalade mig sjÀlv att det var en mardröm jag hade drömt. Men jag kunde aldrig glömma bort hans hÀnder innan för mina trosor eller hans tunga inne i min mun eller nÀr han sa till mig att jag skulle vara tyst som en mus sÄ att ingen skulle veta. Jag minns hur paralyserad jag blev, jag frös till is. Jag förstod att nÄgot var fel i det han gjorde, en slÀkting ska inte göra som han gjorde, hans hÀnder skulle inte vara dÀr dom var.  Det tog mig mÄnga Är innan jag valde att berÀtta för min mamma eftersom jag skÀmdes. NÄgot jag gjorde ganska nyligen faktist, för inte sÄ lÀnge sedan.
 
Andra gÄngen var jag 16 Är, jag hade druckit lite för mycket för mitt eget bÀsta vilket slutade med att jag lÄg halv medvetslös i en sÀng. Min dÄvarande killes bror försökte dÄ tvinga sig pÄ mig medan jag sov. Jag minns att jag vaknade av att nÄgon kysste mig samtidigt som han knÀppte upp mina jeans och började ta pÄ mig. Jag vet inte hur jag lyckades vakna upp ur min fylla men nÄgot inom mig tog över, jag försvarade mig som jag aldrig gjort innan. Jag har alltid varit en tjej med mycket skinn pÄ nÀsan, kaxig och bestÀmd. Och det var det som rÀddade mig den gÄngen ifrÄn att bli vÄldtagen, han trodde nog inte att jag skulle reagera som jag gjorde. Jag insÄg dÄ den kvÀllen att man Àr aldrig sÀker, dom som oftast gör oss illa Àr dom som stÄr oss nÀrmast.  NÄgot jag egentligen redan vetat om sedan tidig Älder.
 
Det kan vara vem som helst: chef, pappas bÀsta vÀn, morbror, bror,  kusin, storebrors vÀn, systers pojkvÀn, ens egna pappa,  pojkvÀns bror, grannen, pojkvÀn.. ja listan Àr lÄng. Det Àr dom som man minst anar som utsÀtter oss för sexuella övergrepp men ocksÄ fullkomligt frÀmmande mÀn.. Anledningen till att sÄ mÄnga mÀn kommer undan Àr för att sÄ mÄnga av oss kvinnor pga rÀdsla och skam inte vÄgar att berÀtta. Jag skÀms inte lÀngre och dÀrför vÀljer jag idag att dela mina historier med er. Kanske kan det hÀr ge folk en riktig kÀftsmÀll och inse se hur stort problemet faktiskt Àr, att i stort sett varje kvinna nÄgon gÄng har utsatts för sexuella trakasserier eller sexuella övergrepp av minst en man. Jag vill inte att min framtida dotter ska nÄgonsin utsÀttas för det som hÀnde mig som liten flicka.  Jag kommer för alltid att vara uppmÀrksam och hÄlla ögonen öppna. 
 
 
 #Metoo