HOW TO MAKE MATCHA LATTE
 
. . . . . 
 
Min mamma lÀrde mig redan som ung att dricka grönt te, nÀr jag bodde hemma brukade jag alltid dricka en kopp grönt te innan lÀggdags, nÄgot jag Àn idag gör. Jag har perioder dÄ jag dricker mycket grönt te och perioder dÄ jag inte dricker det alls. Egentligen sÄ borde jag dricka det oftare eftersom jag mÄr alltid sÄ jÀkla bra av det ! Den gör mig avslappnad, jag sover bÀttre och jag kÀnner mig mindre uppblÄst. Grönt te Àr nÄgot som vi alla har hört talas om och som de flesta av oss mer eller mindre dricker/ har druckit.  Matcha dÀr emot kanske inte lÄter sÄ bekant. Jag visste till början inte var det var, men nÀr jag sedan lÀste om det sÄ var det en sjÀlvklarhet för mig att smaka det. Matcha har en ganska stark och intensiv "jordig" doft och smakar likasÄ. Jag mÄste nÀstan lite illa av doften första gÄngen jag smakade den, men Ä andra sidan sÄ Àr jag galet kÀnslig mot dofter. SÄ det tar sin lilla tid att bli van vid doften speciellt om man Àr kÀnslig.  Matcha finns att dricka pÄ mÄnga olika sÀtt, en av dom Àr matcha latte. Som Àr ocksÄ en av mina favoriter. Matcha pulvret finns att köpa pÄ olika hÀlsokost & affÀrer, finns ocksÄ att klicka hem hÀr (klick!)
 
 
fortsĂ€tt scrolla nerĂ„t för receptet ▟
 
 
 
 
. . . . 
 
 INGREDIENSER :
 
 ‱ 1/2 dl vatten
‱ 2 dl mjölk
‱ 1 tsk matchapulver 
‱ 2 tsk honung (stevia, socker, agave eller annan sötningsmedel)
 
. . . 
 
WHAT YOU DO : 
( sÄ hÀr gör du )
 
VÀrm vattnet och vispa ut matchapulvret i en mugg. NÀr man tillreder matcha te vispar man ut pulvret i varmt, men inte kokande vatten tills man fÄr önskad konsistens. VÀrm upp och hÀll i den varma mjölken och smaksÀtt eventuellt med honung eller önskad sötningsmedel som honung, stevia eller agave. Jag körde med honung. Klart! 
 
 
 
 T I P S !
Bambuvispen finns att klicka hem pÄ eBay hÀr (klick!) för 39 kr. 
 
 
 
VAD ÄR MATCHA ?
 
Matcha Ă€r ett fint malet Ă€rtgrön te som till skillnad frĂ„n det traditonella te:t innehĂ„ller mer nĂ€ring. Matcha Ă€r hela, torkade och fint pulveriserade gröna teblad. SĂ„ nĂ€r vi dricker matcha te sĂ„ dricker vi faktiskt hela matchalövet, och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt tar vi del av allt det hĂ€lsosamma innehĂ„llet. Matcha teet har i mĂ„nga Ă„rhundraden varit en del av Japans teceremonier och det Ă€r ocksĂ„ dĂ€rifrĂ„n matcha teet har sina rötter. Äkta japansk matcha innehĂ„ller L-Theanin, en aminosyra kĂ€nd för att koppla av sinnet. Buddhistiska munkar drack matcha inför meditation, eftersom matchans aminosyror i kombination med koffein ger en lugn vakenhet över en lĂ„ng tid.
 
 
 
 
 VAD ÄR MATCHA BRA FÖR ?
 
 
‱ Rikt pĂ„ klorofyll, som har en renande och utrensande effekt i kroppen, sĂ€rskilt i mage, tarm, lever & blodet.
‱  En kopp matcha grönt te har sĂ„ mĂ„nga antioxidanter som tio koppar grönt te.
‱ Är mer koncentrerat Ă€n vanligt te och har högre halt aminosyror
‱ InnehĂ„ller koffein
‱ Är bĂ„de avstressande och uppiggande
‱ Är rikt pĂ„ vitamin C, krom, zink, kalium och magnesium
‱  Viktminskning eftersom Matcha innehĂ„ller EGCG som hjĂ€lper din kropp att brĂ€nna mer lagrat fett som energi.
‱  SĂ€nker kolesterol och stabiliserar blodsockret
‱ GĂ„r att ha i desserter, smoothies och andra rĂ€tter
‱ ApetitdĂ€mpande eftersom matcha har massor av fiber som gör att du kĂ€nner dig mĂ€tt lĂ€ngre tid.
 
 
 
Har ni smakat matcha & isÄfall vad tyckte ni om det ? 
 
xoxo ♄