YUMMY DOGGY TREATS
 
 
 
{ RICHIE ÄLSKAR MITT HEMMALAGADE GODIS  }
 
 
Min Richie brukar inte vara med i bloggen så ofta som jag önskar. Men jag ville dela med mig av ett recept på hemmagjord hundgodis som jag brukar baka åt Richie, och som han älskar!! Jag har för ett bra tag sedan slutat köpa färdig hundgodis, och istället börjat göra eget. Det finns massor med enkla recept på hundgodis som inte innehåller en massa tillsatster , konserveringsmedel och sånt där som man inte vet om. Hemmagjord godis är mycket hälsosammare, godare och den största fördelen är att man vet vad som finns i det och våra små fyrbenta bebisar älskar det! Richie älskar frukter speciellt vattenmelon, jordgubbar och banan, men framförallt jordnötssmör ! Så inför mitt allra första hundgodis bakade jag hundkex med jordnötssmör, banan och havregryn och Richie älskar det ! Jag har sedan dess bakat det flera gånger. 
 
 
Jag har alltid velat göra eget hundgodis till min Richie men hade aldrig riktigt hittat ett recept som jag tyckte var värt att prova. Men så hittade jag ett recept på Youtube som jag tyckte om och som inspirerade mig. I början så utgick jag ifrån det, men det slutade med att jag ändå hittade på eget vilket tyckte jag blev hur bra som helst ändå ! Richie var helt galen när jag höll på med degen och lämnade inte min sida för en enda sekund. Och det bästa av allt är att det doftade himmelskt över hela huset - jordnötssmör. 
 
. . . . . 
 
 
 För er som vill baka detta hundgodis till era fyrbenta bebisar, 
fortsätt scrolla neråt för receptet
 
 
 INGREDIENSER :
 
 • 5 dl malet havregryn 
• 3 msk jordnötssmör (sockerfri / saltfri)
• 1 mosad banan
• 1 ägg
• 2 msk vetemjöl 
 
. . . 
 
 { KAKFORMEN KLICKADE JAG HEM FRÅN EBAY FÖR 10 KR }
 
 
 
 WHAT YOU DO : 
( så här gör du )
 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 
Mala ner havregrynen. Mossa bananen och blanda med jordnötssmöret och ägget, häll sedan i det malda havregrynet och en matsked mjöl blanda ihop till en fast deg.  Kavla sedan ut degen på ett mjölat bord till en  5mm tjock platta och trycka ut kakorna. 
Lägg på plåten och grädda dem i 15-20 minuter, eller tills de känns torra och hårda.
Vänta på att de ska bli helt kalla innan du ger en till din hund. :) 
 
Jag fick ut 27 stycken kakor på 4 x 9 cm. 
 
 
Jag lade till extra detaljer genom att trycka i gaffeln i mitten. :)
 
 
Förvara kakorna i en burk eller frys in de du inte ska använda inom den närmsta tiden.
 
 
 
RICHIE ÅT 4 GODISBEN OCH VILLE HA MER OM HAN FICK BESTÄMMA ! 
 
 
Har ni andra recept eller tips på hundgodis ? Dela gärna med er ! 
 
Xoxo