YUMMY DOGGY TREATS
 
 
 
{ RICHIE ÄLSKAR MITT HEMMALAGADE GODIS ♄ }
 
 
Min Richie brukar inte vara med i bloggen sÄ ofta som jag önskar. Men jag ville dela med mig av ett recept pÄ hemmagjord hundgodis som jag brukar baka Ät Richie, och som han Àlskar!! Jag har för ett bra tag sedan slutat köpa fÀrdig hundgodis, och istÀllet börjat göra eget. Det finns massor med enkla recept pÄ hundgodis som inte innehÄller en massa tillsatster , konserveringsmedel och sÄnt dÀr som man inte vet om. Hemmagjord godis Àr mycket hÀlsosammare, godare och den största fördelen Àr att man vet vad som finns i det och vÄra smÄ fyrbenta bebisar Àlskar det! Richie Àlskar frukter speciellt vattenmelon, jordgubbar och banan, men framförallt jordnötssmör ! SÄ inför mitt allra första hundgodis bakade jag hundkex med jordnötssmör, banan och havregryn och Richie Àlskar det ! Jag har sedan dess bakat det flera gÄnger. 
 
 
Jag har alltid velat göra eget hundgodis till min Richie men hade aldrig riktigt hittat ett recept som jag tyckte var vÀrt att prova. Men sÄ hittade jag ett recept pÄ Youtube som jag tyckte om och som inspirerade mig. I början sÄ utgick jag ifrÄn det, men det slutade med att jag ÀndÄ hittade pÄ eget vilket tyckte jag blev hur bra som helst ÀndÄ ! Richie var helt galen nÀr jag höll pÄ med degen och lÀmnade inte min sida för en enda sekund. Och det bÀsta av allt Àr att det doftade himmelskt över hela huset - jordnötssmör. 
 
. . . . . 
 
 
 För er som vill baka detta hundgodis till era fyrbenta bebisar, 
fortsĂ€tt scrolla nerĂ„t för receptet â–Ÿ
 
 
 INGREDIENSER :
 
 ‱ 5 dl malet havregryn 
‱ 3 msk jordnötssmör (sockerfri / saltfri)
‱ 1 mosad banan
‱ 1 Ă€gg
‱ 2 msk vetemjöl 
 
. . . 
 
 { KAKFORMEN KLICKADE JAG HEM FRÅN EBAY FÖR 10 KR }
 
 
 
 WHAT YOU DO : 
( sÄ hÀr gör du )
 
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 150 grader och lÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt. 
Mala ner havregrynen. Mossa bananen och blanda med jordnötssmöret och Àgget, hÀll sedan i det malda havregrynet och en matsked mjöl blanda ihop till en fast deg.  Kavla sedan ut degen pÄ ett mjölat bord till en  5mm tjock platta och trycka ut kakorna. 
LÀgg pÄ plÄten och grÀdda dem i 15-20 minuter, eller tills de kÀnns torra och hÄrda.
VÀnta pÄ att de ska bli helt kalla innan du ger en till din hund. :) 
 
Jag fick ut 27 stycken kakor pÄ 4 x 9 cm. 
 
 
Jag lade till extra detaljer genom att trycka i gaffeln i mitten. :)
 
 
Förvara kakorna i en burk eller frys in de du inte ska anvÀnda inom den nÀrmsta tiden.
 
 
 
RICHIE ÅT 4 GODISBEN OCH VILLE HA MER OM HAN FICK BESTÄMMA ! 
 
 
Har ni andra recept eller tips pÄ hundgodis ? Dela gÀrna med er ! 
 
Xoxo