I takt med den sjungade temperaturen och mörkare dagar sÄ kan det vara extra mysigt med varma soppor. Den hÀr fisksoppan Àr en av mina favorit soppor, den Àr lÀtt att svÀnga ihop och jÀtte god speciellt om man gillar fisk och skaldjur. 
 
En suppersnabb krÀmig soppa gjord pÄ vit fisk, rÀkor och surimisticks, som rundas av med lite vitt vin om man har/vill. Passar perfekt som förÀtt som till middag. Jag brukar servera den tillsammans med hemmagjorda vitlökstoast. 
 
 
fortsĂ€tt scrolla nerĂ„t för receptet ▟
 
 
 
 
 
 
 
 
WHAT YOU DO : 
( sÄ hÀr gör du )
 
 
1.  Skala och skÀr löken i bitar. FrÀs mjuka i smöret tillsammans med fisken och vitlöken i en kastrull i nÄgra minuter utan att de fÄr fÀrg. Salta och kyrdda med vit peppar och vegeta allkrydda (det Àr okej om du inte har vegeta) och buljong alternativ fisksÄs. 
2. TillsÀtt vispgrÀdden och vatten. LÄt koka under lock pÄ medelvÀrme i cirka 5 minuter.
3. SkÀr surimi sticksen i bitar och tillsÀtt i soppan tillsammans med rÀkorna och spenaten. 
SÀnk till medelvÀrme sÄ att det bubblar lite, inte mycket ! Och lÄt soppan koka cirka 20 minuter.
 
 
 
Servera gÀrna med bröd till, jag brukar göra eget hemmagjord vitlöksbröd gjord pÄ vitlökssmör (bregott + pressad vitlöksklyftor) som jag sedan brer pÄ vanligt toast bröd och sedan in i ugnen i nÄgra minuter.
Vitlöksbröd Àr perfekt till denna fisksoppan.