Vi hade massor med mogna bananer hemma som jag vÀgrade slÀnga, sÄ jag passade pÄ att ta tillfÀllet i akt och baka en super god banankaka med vit choklad och lite mandelspÄn pÄ. Jag hade bÄde choklad och mandelspÄn över frÄn julbaket som jag ville göra mig av med, sÄ jag Àndrade om ett recept jag hittade men det blev minst lika gott. Den vita chokladen passar sÄ perfekt mot banan och ger en hÀrlig brytning. Detta Àr min första bananbröd och fler lÀr det bli i framtiden.
 
 
 
fortsĂ€tt scrolla nerĂ„t för receptet ▟
 
 
SÄ hÀr gör du :
 
1. SÀtt ugnen pÄ 175°. Smörj och bröa en avlÄng form.
 
2. SmÀlt smöret och hÀll i mjölken. LÄt stÄ vid sidan.
 
3. Vispa Àgg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i Àggblandningen. TillsÀtt snabbt mjölkblandningen, blanda sist i chokladen. Dela pÄ en banan och tryck ner i smeten. Toppa med lite mandelspÄn över om man sÄ önskar. HÀll smeten i formen. GrÀdda i nedre delen av ugnen ca 50 min.