‚Ė≤
18 Jan kl. 10.06

HOTSPOT : MR.PANCAKE

 
 MarszaŇākowska 17, 00-628 Warszawa , Polen 
√Ėppettider : M√•n - Tors, S√∂n 10.00 - 21.00 L√∂r. 10.00 - 22.00
 
 
 
 
 
Mr.Pancake var h√∂gst p√• matlistan att pr√∂va √§nd√• var det bland de sista st√§llen vi √•t p√•. Men den som v√§ntar p√• n√•got gott v√§ntar aldrig f√∂r l√§nge. Det var precis det vi f√∂rv√§ntade oss och s√• mycket mer, cool och f√§rgglad lokal v√§ldigt "instagram v√§nlig", super god och otroligt m√§ttande mat. Hit ska man absolut komma om man √§r hungrig och vill √§ta en rej√§l frukost / lunch. Deras pannkakor var j√§tte goda √§ven deras varma choklad med gigantiska marshmallows dock kan just den combon bli lite f√∂r mycket. Vill man inte ha just pannkakor s√• finns det s√• mycket annat galet att v√§lja mellan, som tex cheeseburgare pizza! 
 
 
 Instagram: @mrpancakepl
 
 
 
 
FOOD: Magic Stars pannkakor (nutella), Local Hereos pannkakor (rafaello), Pinky Suprise pannkakor (sockervadd, nutella mm.) Egg & Bancon ( äggröra,bacon,kor mm, Brownie Suprise pannkakor.
 
DRINKS: Lemonade, Prosecco Cotton Candy, Hot Chocolate Milk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


FOOD & DRINKS, TRAVEL
16 Jan kl. 17.04

SAINT LAURENT BROOCH

 
 
 
 
 
Ni som följer mig på insta har säkert sätt den här godingen tidigare, köpte den nämligen bara några veckor efter min Chanel brosch.  Riktigt snygg och lite edgy , är riktigt glad för min YSL brosch. Stor är den också, vilket jag gillar. Helt klart bland mina bästa köp förra året, som ändå är en del. 
 
Längtar tills jag får utöka min brosch kollektion med ännu föer godingar. Drömmen är en riktigt vintage brosch från Chanel och Dior.  
 
 
Broschen finns att klicka hem här.  och finns även i silver.
 
 
 
OPYUM YSL CROCODILE BROOCH IN GOLD BRASS
 
 
LIFESTYLE, NEW IN
13 Jan kl. 15.22

LIXIRSKIN UNIVERSAL EMULSION

* INL√ĄGGET INNEH√ÖLLER ADLINKS
 
 
 
 
Förutom det perfekta rosa Instagramvänliga förpackningen är denna dagkrämen så mycket mer.  En allt i allo ansiktskräm anpassad för alla typer av hud och åldrar, reducerar anti-aging, torrhet, fina linjer och innehåller dessutom solskyddsfaktor (spf 10). Den är doftfri och pricken över iet är att den är vegansk. Berikad med avslappnande extrakt av ros och ylang ylang, glider den lätt på ansiktet utan att kännas klibbig. Jag började med den minsta tuben 50ml som ni ser på bilderna och uppgraderade  senare till den stora 100ml. 
 
 
‚ĚĚ Brittiska hudv√•rdsm√§rket Lixirskin skapades av dermatologen-apotekaren Colette Haydon. M√§rket fokuserar p√• okomplicerade universella formler som ger effektiva resultat med n√•gra f√• bra ingredienser ist√§llet f√∂r tiotals ingredienser med l√•nga, komplicerade namn..‚Ěě
 
 
Finns att hitta här: 50ml | 100ml 
 
 
 Här hittar ni andra godingar från Lixirskin. 
 
 
 
 
 
 
BEAUTY, LIFESTYLE
12 Jan kl. 11.15

WARSAW RISING MUSEUM - UPPRORSMUSEUM

 
 
Världen har fått höra och läsa mycket om de miljontals judar vars liv blev tagna under andra världskriget men vad hände med Warszawa och Warszawaborna under och efter världskriget ? Hur kunde denna staden som låg i högar av ruiner ta sig upp och återuppstå som fågeln Fenix till en vacker stad med höga skyskrapor som den har idag ? Warszawas upprorsmuseum vars namn på polska är Muzeum Powstania Warszawskiego öppnade 2004, på sextioårsdagen av upproret,och hedrar de Warszawabor som kämpade och dog för ett fritt Polen och ett fritt Warszawa. Det polska folket satte upp en motståndsarmé och stred hårt mot nazisterna. Det stora upproret startade 1 augusti 1944, och höll på i 63 långa dagar, ett hjältemodigt men dessvärre misslyckat försök att frigöra Warszawa från den tyska ockupationsmakten, men som hade stora verkningar i historien. Upproret krossades och deltagarna i motståndsrörelsen tillsammans med många civila; barn, kvinnor och gamla, avrättades eller deporterades till koncentrationsläger. Upp emot tvåhundratusen av stadens invånare, de flesta civila, beräknas ha dött. Hitler beordrade att staden skulle jämnas med marken, och efter en tid av sprängningar och anlagda bränder låg cirka åttiofem procent av Warszawa i ruiner. Därefter gick de sovjetiska styrkorna in och erövrade staden. Det är ett rörande och tidvis ruskigt museum som visar hur det var att leva i ständig skräck. Man har samlat 800 utställningsobjekt och runt 1 500 fotografier, förutom filmer och audioinspelningar. Med hjälp av ljud och bilder, samt film, visar man på ett mycket gripande sätt vad som hände i Polen, och speciellt Warszawa, under denna tid.
 
 
Allt detta skedde för inte så länge sedan, och det finns fortfarande de som kommer ihåg hur det var. Vi stötte på en gammal man Warszawabo som satt vid ett hörn som av någon anledning började prata med oss, han var 96 år och hade isblåa ögon. Han berättade hur han fortfarande kommer ihåg dom dagarna från andra världskriget. Jag kände hur mina ögon fylldes av tårar så rörd som jag blev av hans närvaro, ord och blick i hans ögon. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för de vars föräldrar eller far- och morföräldrar upplevde det hela, eller för de som till och med har egna minnen från den tiden som denne gamle man. Ett otroligt rörande men framförallt lärorik besök.
 
Intr√§det till museet kostar 25 zloty som motsvarar cirka 60 svenska kronor, p√• s√∂ndagar √§r det gratis intr√§de f√∂r alla. √Ėppet alla dagarna till kl. 18.00 och st√§ngt p√• tisdagarna och √∂vriga heldagar. H√§r kan ni l√§sa mer om det eller boka biljetter.¬†
 
 
 
 
 
Om ni har sett filmen "Pianisten" så vet ni vem detta är :
WŇāadysŇāaw Szpilman en polsk komposit√∂r och pianist, som lyckades undkomma f√∂rintelsen under Tysklands ockupation av Warszawa under kriget genom att fr√§mst jobba som pianist. Han tvingades leva i Warszawas getto och lyckades senare att rymma d√§rifr√•n och g√∂mma sig utanf√∂r gettot till krigsslutet. Han gifte sig senare och dog √•r 2000.¬†
 
 
 
Tänk er att titta ut genom fönstret och se sin stad så här, i bara lågor och ruiner. Hitler var inte nöjd med all smärta han orsakat tusentals av människor och slutade inte där, hela Warszawa skulle utplånas.
 
 
 
 
85% av Warszawa låg i ruiner i slutet av 1944, som ni ser här.  
 
 
 
Den polska armén hade under upproret dålig utrustning och tillgång till vapen. Civilare gjorde därför egna hemmagjorda vapen att slås med. För varje tysk soldat som dödas av polackerna starffade Hitler med att döda hundratals civilare. 
 
 
 
 
Maly Powstaniec "he Little Insurrectionist"
Pojkstatyn ni ser ovanför är en staty för att hedra alla de barnen soldater som slogs under Warszawa upproret 1944 och gav sina liv.
 
 
Barnleksaker under andra världskriget.
 
 
 
 
Min polska guide aka bästis, vars mor & farföräldrar levde under denna hemska tid. 
 
 
 
 
 
 
Killarna diskuterar denna hemska världshistoria..
 
Kloakerna som både civilare och soldater använde för att ta sig mellan stadsdelarna. De kunde gå upp mot tjugo timmar i dessa kloakerna fulla med människoavföring ända upp till midjan och högar med döda kroppar. En del kunde inte motstå det trånga utrymmet, fick psykoser och blev paranoida. Många dog av utmathet eller självmord..
 
 
 
 
 
Goliath ‚Äď tysk bomb p√• larvf√∂tter.
Under andra världskriget tog tyskarna fram en självgående bomb. Den trådstyrda miniatyrstridsvagnen användes för att slå ut motståndsnästen under upproret i Warszawa 1944.
 
 
Polska soldaters uniformer. 
 
 
TRAVEL
11 Jan kl. 11.05

9 LYXIGA OCH TRENDIGA DOFTLJUS

* INL√ĄGGET INNEH√ÖLLER ADLINKS
 
 
SHOP THIS POST : 
Burberry doftljus. | Tom Ford doftljus svart. | Diptyque doftljus stor. | Diptyque mini doftjus.
Rituals doftljus. | Tom Ford doftljus. | Jo Malone doftljus. | Byredo doftljus.
 
 
 
 Jag har ju en sak för doftljus, gärna dyra och mjuka dofter som håller länge. Just nu drömmer jag om ett gigantisk doftljus gärna från Jo Malone, Rituals eller Diptyque. Har passat på att fynda en hel del under mellandagsreorna så nu har jag för ett bra tag och vårt nya hem.  
 
 
INTERIOR, LIFESTYLE
10 Jan kl. 10.48

HOTSPOT: TUTTI SANTI WARSZAWA

 
 Królewska 18, 00-103 Warszawa, Polen
√Ėppettider : Tors - L√∂r 12.00 - 23.00 S√∂n - Ons 12.00 - 22.00¬†
 
 
 
 
Att Warszawa hade så här utsökt mat trodde jag aldrig, detta är bara en utav de många ställena vi åt på och som vi älskade. Min vän hade pratat gott om det här stället och i längden så gjorde hon inte oss besvikna. 
 
En timme fick vi st√• och v√§nta p√• att f√• ett bord, n√§r vi kom dit var st√§llet as packat och inte ett enda bord stod tom. Det var s√• v√§rt v√§ntan i l√§ngden, vi fick ett bord p√• en perfekt plats precis vid f√∂nstret f√∂r sex personer. Vi slog oss ner och l√§mnade inte restaurangen till dom st√§ngde, vi var de sista g√§sterna p√• plats s√• trevligt hade vi det. Uts√∂kta pizzor eller mat √∂verlag, goda drinkar, efterr√§tter och bra priser. Dessv√§rre blev det inga bilder p√• efterr√§tten, men s√• blir det ofta n√§r man har det trevligt gl√∂mmer bort tid och plats. ¬†√Ąlskar s√•na h√§r mysiga par kv√§llarna, s√§rkilt n√§r allt annat √§r perfekt b√•de restaurangen, maten och atmosf√§ren.¬†
 
Så mina vänner om ni älskar italiensk mat och planerar att besöka Warszawa inom kort framtid så rekommenderar jag er att skriva upp detta stället. 
 
 
Förrätt med tre olika oliver marinerade i vitlöksolja, örter och chili. 
 
 
 
FOOD: 
Pizzas: Santa Rita Pizza, Capricciosa pizza, Prosciutto e Salame pizza, Salame Picante pizza. Pastas: Pasta Parma e Tartufata, Pasta Pomodorini e Gamberetti.
 
DRINKS:
Aperol Spritz, Bellini, Limoncello Spritz, Zywiec tap öl, Pepsi, Iste, Rött vin 
 
 
 
 
 
 
Santa Rita Pizza
( Buffel mozzarella, proscuitto skinka, cocktail tomater, färsk basilika)  
 
 
FOOD & DRINKS
08 Jan kl. 18.02

WARSZAWA DIARY

Okej vänner är ni redo för andra delen av Warszawa genom min kameralins? 
 
 
 
Palac Cultury ( Kulturpalatset )
Varje dag gick vi förbi kulturpalatset som låg ett stenkast bort från vårt hotell. Så himla fint,
särkilt på kvällen när det lyser om den. 
 
 
 
 
Vår första kväll i Warszawa, vi landade strax lite över klockan nio på kvällen. Checkade in på hotellet och gav oss direkt ut på en runda i stan för att äta. 
 
 
 
Frukost på Bulk Bulk 
Vår första frukost i Warszawa blev på ett mysigt frukost / lunchställe med jätte god mat, fluffiga amerikanska pannkakor, äggröra, bagels och mycket mer. 
 
 
 
Åt skit goda pannkakor, med frukter, sirap och en god citronkräm. Himmelskt.
 
 
 
 
Gr√≥b Nieznanego ŇĽoŇānierza. ( Den ok√§nde soldatens grav )¬†
När mörket började falla stannade vi kvar för att se skiftbytet mellan soldaterna som sker varje timme. När det sedan blev mörkt blev det ännu mer stämningsfullt att se de fallna soldaternas låga lysa upp vintermörkret. En plats att tänka på dem som saknar en grav, men också en plats att tänka på polens historia och vad krig innebär för mänskligheten. Ett vackert monument för att hedra och minnas alla som miste livet under världskriget. Graven ligger på ett stort torg vid en vacker park och vaktas tjugofyra timmar dygnet runt av två soldater.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1a Januari, dagen efter nyår. Trött och frusen. 
 
 
 
Kallaste dagen under hela resan, 1a januari dagen efter nyår. Inte ens varm choklad och latte hjälpte denna dagen och efter ett tag var det dags att gå hem till hotellet. Det var nästan omöjligt att vara ute så kallt som det var ! 
 
 
 
Hotel Bristol. 
 
 
Vi gick väldigt väldigt mycket trots kylan... 
 
 
 
 
Godaste stenungsbakade pizzorna på Tutti Santi. Vi var tvungna att köa i nästan en timme för att få ett bord, otroligt populär ställe. 
 
 
 
 
 
 
Otroligt dö god mat på Beef N Pepper. 
 
 
Visst ni att Hermes finns numera i Warszawa också? 
 
TRAVEL
07 Jan kl. 18.38

LOUIS VUITTON AGENDA REFILL 2020

 
 
2020 MEDIUM FUNCTIONAL WEEKLY AGENDA REFILL ‚Äď DIARY
 
 
 
Efter att ha stalkat kalendern f√∂r 2020 i flera veckor, var jag mer √§n besviken p√• √•rets design n√§r dom v√§l sl√§ppte den f√∂r cirka tre veckor sedan. I verkligheten √§r den mycket mer bl√•are √§n p√• bilderna dom har √§ven k√∂rt p√• gula kanter p√• pappersbladen och d√§r med skrotat det metalliska dom normalt brukar ha. Varje m√•nad best√•r av f√§rgglada illustrationer av gamla k√§nda och trogna Louis Vuitton kunder. Jag kan med all s√§kerhet s√§ga att detta √•rets kalenderpapper √§r min minst favorit, i √§rlighetens namn s√• √§r den skit ful.  Men st√∂rre v√§rldsproblem finns det... F√•r dock hoppas att n√§sta √•rs √§r finare. 
 
Jag klickade hem min p√• Louis Vuittons egna hemsida , fraktfritt. Ni hittar den h√§r, 
 
 
 
 
 MY LOUIS VUITTON AGENDA SET UP FOR 2020.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TIDIGARE KALENDRAR FR√ÖN ANDRA √ÖR :  2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019
 
 
 


LIFESTYLE
06 Jan kl. 22.52

WARSZAWA SNAPSHOTS

God fortsättning på er, hoppas ni har haft en underbar start på det nyra året ? Jag landade i Sturup i fredags kväll efter fem fantastiska dagar i Warszawa. Tolvslaget firande jag in på tjuggoåttonde våningen på en av Warszawas bästa nattklubbar med en magisk utsikt över hela staden. Mitt hjärta gick i hundranittio när vi stod där i terassen tillsammans med hundratals andra människor och räknade ner till tolvslaget. Skit kul och jag ser fram emot att åka tillbaka till Warsawa för en andra gång när det är sommar och för en lägre period. 
 
Vi bodde i centrum ett stenkast från kulturhuset, vi hade en gigantisk köpcenter tvärsöver gatan, många restauranger och hotell runt om och cirka 10 minuter med bil bort från gamla stan, verkligen ett perfekt läge. Warszawa är så stort men det är även billigt att ta sig runt med olika transport om man nu inte vill gå så mycket. 
 
Warszawa överraskade verkligen oss men på ett positivt sätt. Vackra skyskrapor, otroligt billigt och god mat, mycket turister, bra nattliv och mycket historia. Absolut en stad jag rekommenderar er att besöka. Trots kylan (ja det är kallare än Svergie) så fick vi ändå bra väder trots att det var mörkt nästan varje dag, vi fick lite sol någon dag och lite regn en kort stund. Men trots det så var det någon magiskt med Warszawa.  Jag låter bilderna nedanför tala för sig själva..
 
 
 
Nowy Swiat 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plac Zamkowy ( Gamla stan, Castle Square )
 
 
Hela gänget minus en man, han står bakom kameran, 
 
 
Zamek Królewski (Warszawas slott)
Det kungliga slottet har en lång historia tillbaka till 1300-talet. Men precis som stora delar av Warszawa blev förstörd under andra världskriget. Återbyggnaden av slottet dröjde och påbörjades någon gång under 1970 talet.
 
 
 
Fika på Bristol Café. 
 
 
Min fina bästis, polska guide. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter nyår frukost på E.Wedel Hot Choclate cafe på Intercontinental. Jätte gott och stora portioner. En portion räcker att dela på två, vilket vi önska vi hade gjort. 
 
 
Vi brukar alltid shoppa på våra resor men denna resan var det vekligen noll shopping, vi njöt verkligen av vår semester drack och åt gott, väldigt gott. 
 
 
 
Carmelite Kyrka¬†(KoŇõci√≥Ňā Karmelit√≥w)
 
 
 
 
Vi åt även traditionell polsk mat, bland annat polska piroger. 
 
 
 
 
TRAVEL