Det är många frågor kring Ebay ni har, jag har försökt svara på alla frågor så gott jag kan och som lite av den Ebay experten jag har kommit att bli, höhö. Jag hoppas många av er fick svar på era frågor och om inte så fråga gärna vad det är ni inte förstår eller om jag har glömt något. :)
 
 
Hur är det med frakten ?
Det är olika från säljare till säljare. Jag har personligen sällan betalat frakt och har gjort det vid max 3 tillfällen. Visa har frakt, det brukar då vara säljare från etc. UK, USA. Säljare som oftast inte har någon frakt är Kina, sen finns det självklart dom säljarna från Kina som har frakt. Om du betalar frakt eller inte beror på helt vad det är du köper & vilken säljare du köper av. Visa säljare erbjuder fri frakt medan andra har frakt från 10, 30, 50, 100 kr uppåt.
 
Hur lång tid brukar det ta att få sin vara hem ?
När man handlar saker som är billiga, så kan man räkna med att det tar sin tid just för att det är så himla billigt och för att det är utomlands. Leveranstiderna är minst 2 veckor. Alltså ca 10 - 45 arbetsdagar! Ibland kan man få hem den snabbare och ibland upp till 4 veckor.
 
Här har vi ett bra exempel ↑, en säljare som har bra betyg, som erbjuder bytte eller returnera vara (som man själv får stå för), hur lång leveranstiden ligger på & frakt. 
 
Hur vet man att det är en bra säljare man handlar ifrån ?
Varje säljare har betyg, så kallad feedback där dom rankas. Där kan man läsa vad olika köpare har lämnat för betyg. Detta kan man se längst på kanten på varje annons. Jag köper alltid från säljare som har minst 1000 feedbacks och jag läser alltid igenom feedbacken varför den säljaren är bra och om den nu har några dåliga feedback varför den har fått det. 
 
Kan man returnera ?
Att handla från Ebay är som att handla från blocket eller tradera, har du köpt varan så får du behålla den. Så var noggrann med vad det är du köper och dubbelkolla alltid. Sen finns det självklart visa säljare som erbjuder chansen att returnera varan eller byta , men det är du som står för frakten tillbaka. Tänk också på att köper du en billig grej och den är inte vad du förväntade dig så är det inte lönt att returnera den för det, för det blir dyrare i längden eftersom du själv måste stå för fraktkostnaderna tillbaka.
 
Tar dom tull ?
Enligt tullverket så tar dom ingen tull på saker under 500 kr, men visst kan man råka ut för det ändå. Jag har personligen ALDRIG och då menar jag aldrig åkt på tull när jag har köpt från Ebay - nu säger jag inte att det inte kan hända för det kan det. Men i dom flesta fallen speciellt på små saker så är det sällan man behöver betala tull detta p.g.a. dom flesta säljarna på Ebay skickar paketera som "gift" (gåva) detta gör att man inte betalar tull då det är en "gåva" inte något du själv har "Köpt" - även om man nu har det.
 
Köpa dyra märkes varor på Ebay ?
Jag köper ALDRIG dyra märkes varor på ebay vare sig det är smink, smycken eller väskor. För chansen är stor att den är falsk. Jag vill inte betala flera 100 lappar eller 1000 lappar för en vara som sedan visar sig vara falsk, för det finns ingen garanti. Visst kan det finnas några guldkorn som faktiskt är äkta, men nej jag rekommenderar inte att ni köper dyra märkes saker på ebay. Gå till affären istället där ni vet att det ni köper är äkta !