I mina unga tonĂ„rsben, sĂ„ tidigt som 14 Ă„r trĂ€ffade jag min första kĂ€rlek. Min första kĂ€rlek som varade Ă„r, han var Ă€ldre Ă€n mig & mycket smartare. Jag var liten & naiv & visste inte ett skit om nĂ„got. VĂ„rt förhĂ„llande pĂ„gick i flera Ă„r, fram & tillbaka. Tillsammans inte tillsammans. Jag mĂ„dde skit, det var ett destruktiv förhĂ„llande. Han var ett kontrollfreak som talade om för mig vad jag fick & inte fick göra toppad med lögner & otrohet. Eftersom jag inte visste bĂ€ttre trodde jag att detta var normalt, det var alltsĂ„ sĂ„ hĂ€r ett förhĂ„llande var. Äkta kĂ€rlek enligt mig, vilket jĂ€vla skĂ€mt. Han kontrollerade mig för att han brydde sig & Ă€lskade mig trodde jag. Jag kunde inte haft mer fel. Jag hittade pĂ„ ursĂ€kter till hans misstag, var han otrogen sĂ„ var det mitt fel jag var pĂ„ honom för mycket tĂ€nkte jag. Fel igen.
 
En dag precis som mĂ„nga andra, med mascaran rinnandes ner pĂ„ mina kinder, totalt förstörd, lutad mot vĂ€gen i en mörk hall full med klackar i min stora systers lĂ€genhet gav hon mig ett rĂ„d som jag aldrig glömde bort men viktigaste av allt tog lĂ€rdom av. Ӏr du inte glad med honom sĂ„ ska du inte vara med honom, ett förhĂ„llande gĂ„r inte ut pĂ„ att man ska mĂ„ dĂ„ligt & brĂ„ka dag in & ut för smĂ„ sandkorn. Menningen Ă€r att man ska mĂ„ bra, ha roligt & mĂ„ bra tillsammans.”. 
 
Idag tack vare det förhÄllandet & det dÀr lilla rÄdet som idag Àr sÄ sjÀlvklart för mig vet jag bÀttre. Det har gjort mig sÄ mycket klokare & har idag tack vare det ett fantastisk förhÄllande med en fantastisk man. Nu ska jag inte sÀga att vÄrt förhÄllande Àr perfekt eller felfritt för det Àr det inte men fasen vilket helskotta bra förhÄllande vi har! Jag Àr verkligen vÀlsignad!  Jag vet idag att ett förhÄllande Àr nÄgot du har med nÄgon du Àlskar, trivs med & respekterar men framför allt som respekterar dig & Àlskar dig lika mycket tillbaka. NÄgon som gör dig & Àr lycklig med & vise versa. Ett lyckligt förhÄllande lika med ett hÀlsosamt förhÄllande & psyke !
 
Jag ser & hör om mÄnga unga tjejer som Àr i dessa typen av förhÄllande. Som Àr alldeles för unga för att vara miserabel. Ett förhÄllande som gör dig allt annat Àn lycklig Àr inget hÀlsosamt förhÄllande & inget du borde vara en del av eller nöja dig med. DÄ Àr du i fel förhÄllande. Det krÀvs tvÄ för att vara i ett förhÄllande, det funkar inte om du cyklar & han gÄr. Ett förhÄllande krÀver, respekt, tÄlamod, uppoffringar & massor av kÀrlek. Ett förhÄllande innebÀr inte att du ska behöva kÀmpa mot strömmen, eller lÀxa upp din pojkvÀn vad som Àr rÀtt & fel nÀr han gör misstag, eller att du konstant ska mÄ psykiskt dÄligt. Ett sÄdant förhÄllande Àr inte okej & inte bra för nÄgon i slutÀndan. Visst kan man ursÀkta honom, det Àr det vi tjejer Àr bÀst pÄ & oftast gör för killen vi Àlskar: "han kommer att förÀndras med tiden, han Àr stressad, han mÄr dÄligt, han har problem hemma" osv. FrÄgan Àr , Àr du villig att offra din vÀlmÄende för nÄgon som inte gör dig lycklig ? Det Àr okej att vara lite sjÀlvisk & tÀnka pÄ sig sjÀlv. NÀr vi Àr förÀlskade glömmer vi oftast bort oss sjÀlva, gör inte det. Du Àr vÀrd sÄ mycket mer och du kommer att hitta nÄgon som behandlar dig precis som du vill. Kanske inte direkt men nÄgon dag, lita pÄ det.