PER MOBERG JULGLÖGG
 
 
Jag vet inte hur detta inlägget lyckades komma upp på bloggen tidigare idag, de flesta av er kanske märkte att det var ett halv klart inlägg som publicerades och som var långt ifrån klar . Så därför kommer den upp igen.  Jag älskar julen och allt som har med det att göra så jag ville dela med mig av personligare jullista. Ni vet sånt där som man älskar och hatar, traditioner med familjen och sånt där.  
 
Tycker att det är sjukt komisk att jag började skriva på denna listan för tre månader och hur min smak har förändras sedan dess.  Jag har börjat dricka glögg något jag alltid har avskytt. Men den senaste tiden när jag har hängt med mina vänner så har dom sakta men säkert fått mig att smaka olika sorters glögg. Hittills har alla varit ganska okej tills jag fick smaka på Per Mobergs glögg.  Det är ta mig fan den godaste glöggen jag någonsin har druckit, jag är helt såld på den. Den är ganska sött i smaken och jag mår inte ett dugg illa av doften vilket jag normalt brukar göra med alla andra glögg. För mig är det ett vinnande koncept, har ni inte smakat den så tycker jag att ni ska göra det ! Flaskan kostar 29 kr på systemet. 
 
 
 
☃ Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar, jag mår så himla dåligt av pepparkakor speciellt hemmagjorda. Äter jag pepparkakor så ska det vara Annas och inga andra.
 
☃ Skumtomtar eller knäck? Både och ! Men jag älskar knäck det är så mycket godare. Tycker skumtomtar är för söta. 
 
☃ Ischoklad eller marsipan? Ischoklad, är inte så förtjust i marsipan. Jag älskar ischoklad, har alltid varit favoriten.
 
☃ Chokladkalender eller paketkalender? både och. Haha.. 
 
☃ Köttbullar eller prinskorvar? Båda är goda, men jag tycker mest om prinskorvar. Tycker att köttbullar luktar prutt.. haha
 
☃ Julkorv eller julskinka? Julkorv , finns det ? Haha..  Har aldrig ätit det. Så de får bli julskinka. 
 
☃ Lax eller sill? Jag avskyr sill men jag älskar lax.
 
☃ Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Båda är gott, men det får bli revbensspjäll. 
 
☃ Paradis eller Aladdin? Är inte dom typ samma sak ? Får bli Aladdin även om jag kanske bara har 3 favoriter i hela asken. Jag avskyr likör choklad. 
 
☃ Sylta eller leverpastej? Ush inte sylta ! Älskar där emot leverpastej ! 
 
☃ Glögg eller julmust? Normalt hade jag sagt inget av det. Jag har aldrig gillat glögg eller julmust. Jag gav julmusten en chans i år och den är fortfarande lika vidrig. Glöggen där emot..  efter att ha hittat en glögg i min smak så måste jag säga glögg. Per Mobergs glögg är det godaste jag någonsin har druckit !
 
☃ Rödbetssallad eller dopp i grytan? Hmm.. det första jag gjorde när jag läste den här frågan var att googla upp "dopp i grytan" för att veta vad det är! Haha..För er som inte vet så är det en gammal svensk tradition där man doppar vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa i spadet från skinka, korvkok som man gjort till en soppa.  Så eftersom jag aldrig har smakat det och det är inte förrän nu jag vet att något sådant existerade så väljer jag rödbetssallad. 
 
 
 
☃ Ris a la malta eller risgrynsgröt? Finns inget godare än risgrynsgröt. Yum yum !
 
☃ Äpplemos eller senap? Senap !
 
☃ Hemma eller borta? Borta för att slippa all stressen men hemma för jag älskar att vara värdinna, pynta, duka fint, baka julgodis och bjuda över nära och kära. Det bästa med det är att man får över mat i kylskåpet till nästa dag, en annan sak som kanske inte är så roligt är all julklappspapper som ligger överallt. Men så länge jag får vara med hela min familj så spelar det ingen roll vart det är. ♥
 
☃ Ge eller få? Jag ska vara ärlig, jag är kräsen av mig och jag vill inte låta otacksam men det är så många gånger jag har fått skit julklappar, sånt som inte alls är i min stil eller smak. Det är få gånger jag faktiskt har varit nöjd. Så om det är något jag har lärt mig under alla dessa åren så är det att inte förvänta mig något, vill jag ha något så köper jag det själv. Jag föredrar att ge julklappar, jag kör alltid på något säkert som en dyr parfym t.ex.
 
☃ Plastgran eller äkta? Plastgran! För den går att återanvända och för att äkta granar är så jobbiga. Dels så mår jag illa av lukten och för att det är så himla jobbigt med barr överallt. 
 
☃ När vill du att första snön ska falla?
Till julafton så klart, både dagen innan och dagen efter. Det blir så magisk då. Jag har en sorts hatkärlek till snön, tycker det är så fint och mysigt med snö men jag avskyr när det blir slaskigt ute vilket resulterar att man går som bambi på is. 
 
☃ När tycker du att det är dags att pynta? Dagen innan första december är ett måste. Men gärna sista veckan i november. Jag vill kunna ha det julpyntat så länge som möjligt. Helst under hela december. 
 
☃ Finns det något du vill göra mindre av denna julen?  Stressa mindre och njuta mer av alla dagarna fram till jul, vilket jag inte har kunnat göra i år på grund av kaoset med vår köksgolv. 
 
☃ Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Vit, rött , silver och champagne färgad. Jag kör alltid på vit och silver men i år har jag även inslag av champagne färgade detaljer också ! Det blev så himla fint.
 
☃ Kan du komma på något negativt med julen? Hetsen kring julklapparna.
 
☃ Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Jag blir oftast ledsen när julen är över, jag vill bara ha mer för jag älskar det. Den där mysiga julkänslan slår allt. 
 
☃ Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Ledigheten, alla julfilmerna som går på tv, musiken och maten.
 
☃ Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Är inte så mycket utomhus då, är hellre hemma och myser med mina favorit personer med en kopp varm choklad och en stor filt. 
 
 
 
☃ Vilken är din favorit julfilm? Ensam hemma, hur kylsigt det än låter. Grinchen , Nu är det jul igen & Jack Frost ! Jack Frost är film jag alltid gråter till för den är så himla sorglig tycker jag 
 
☃ Klär du dig fint på julen ? Ja, gärna i en julig klänning eller kjol. 
 
☃ När öppnar du dina julklappar? Som latina så är det en tradition för vår familj att äta och öppna julklapparna på kvällen. Det har alltid varit så ända sedan jag föddes. 
 
☃ En jultradition du har ? Julpynta två dagar innan första december och samtidigt kolla på en massa julfilmer. 
 
☃ Vilken är din favoritjullukt? Kanel !
 
☃ Vad heter din/dina favoritjullåtar? Jag älskar julmusik har flera favoriter, de flesta är klassiska som alla känner till. Några av dom är : 
• Frank Sinatra - Have Yourself A Merry Little Christmas
• Wham - Last Christmas 
Chris Rea  Im driving home for christmas 
 
☃ Konstigaste julklappen? En gräslig väska i metallisk guld som jag fick för många år sen. Jag glömmer aldrig den där väskan för fyfan vad den var ful och tacky. 
 
☃ Favoritjulkalender? Har ingen.. det var flera år sedan jag tittade på en julkalender.
 
☃ Vad är viktigast på julen? Att hela familjen samlas och är tillsammans, att ingen är ensam. Julklappar är det minst viktigaste. Julen är till för att fira med familjen dom man älskar som mest. ♥