2015 skrev jag ett liknade inlägg på olika nude nyanser och swatches (läs här). Nu har inte min kollektion vuxit så mycket sedan dess men jag ville gå in djupare på ämnet. Hypen kring nude-nagellack ser inte ut att blekna och blir allt mer populär och många har svårt att hitta en perfekt nude. Att hitta den perfekta nude nyansen för din hudton kan vara otroligt svårt. Oftast prövar man mängder med olika nyanser innan man hittar en som är rätt för en. En perfekt nude ser både stilig och dyr ut. Den får dessutom dina fingrar att se längre ut. 
 
Jag vet att ordet "nude" kan betyda något annat för alla, för er kanske en rosa nude inte alls är en nude utan helt enkelt en vanlig rosa. Men vi har alla våra åsikter och smaker. Som ni säkert sett så är mina naglar alltid målade i en nude färg och chansen är att det är någon av dessa nagellacken antigen Essie Lady Like , Yves Saint Laurent Beige Leger , Chanel Organdi eller Chalky Pink från H&M.  Alla är mycket lika men ändå olika samtidigt - olika undertoner , pigment, kvalité och slitage. Några håller bättre än visa och andra blir konstiga i färgen efter ett par dagar i solen. Att hitta fina nudes i min smak och som passar min hudton är svårt. Oftast är dom för ljusa, för bruna eller för gula. En perfekt nude för mig är en med rosa eller lila underton.
 
Jag har många gånger gjort misstaget att jag har köpt ett nagellack som har sett super fin ut på flaskan men som i slutändan inte alls har varit en fin färg, ett exempel är Go to Greige från H&M och Christian Louboutin Tutulle. Nu mera går jag alltid efter färger som man tydligt ser undertonerna på och efter en noggrann research på olika swatches. Jag upskattar alltid grymma swatches och tips på olika nude nyanser. Och förhoppningsvis kan detta inlägget vara till hjälp för er som är ute efter det perfekta nude nyansen. 
 
 . . . . . 
 
 
MINA MEST ANVÄNDA & KÖPTA NUDES
 
• Essie Lady Likefinns här ) - är en elegant mjuk mauve / nude. En riktig feminin färg som passar precis allt och alla ! Ett perfekt lack både som färg och formula. Torkar snabbt och chippar inte ett dugg. Två lager av detta vackra lack räcker för att den ska vara helt opak. Definitivt en av mina favoriter och en utav mina mest använda och köpta, är inne på andra flaskan nu. 
 
• Yves Saint Laurent Beige Leger ( finns här ) - på flaska ser den ut att vara nästintill identisk Essie Lady like men väl på naglarna är dom olika. Beige Leger är lite rosa i färgen med beige underton. Den är ganska genomskinlig så jag målar alltid tre lager för att få den helt opak. Det bästa jag vet med YSL nagellacken är att dom är snabbtorkande med tunn och lätt textur och som dessutom innehåller Rosenolja som stärker och skyddar naglarna ifrån att spricka.
 
• H&M Chalky Pink ( finns här ) - är den perfekta gammelrosa och bästa budget nagellacket jag äger ! Chalky Pink är en romantisk gammelrosa färg och H&M´s finaste "nude" nagellack. För att vara budget nagellack så håller det förvånansvärt lika bra som Essies nagellack. 
 
 
Nagellacken som syns på bilden: 
 
O.P.I Tickle my france-y 
• Zoya Brigitte
• Chanel Organdi 
• H&M Chalky Pink
• O.P.I Don´t bossa nova me around
• Essie Lady Like
• Dior Grége
• Yves Saint Laurent Beige leger
• Estée Lauder So Vain
Zoya Rue
• O.P.I My very first knockwurst