The Santa Claus filmerna Àr mina allra favorit filmer. 
 
. . . . 
 
Jag stod i affÀren idag nÀr jag insÄg att det Àr bara 11 dagar kvar till julafton, alltsÄ nÀsta vecka !!  Jag Àlskar julen och allt som har med julen att göra -  julfilmerna, musiken, pysseln, inredningen och den magiska kÀnslan. Julfilmer Àr bland det bÀsta jag vet för dom ger den dÀr ultimata julkÀnslan. Jag mÄste nog ha sett vart enda julfilm som finns att se, populÀra som mindre populÀra filmer. NÀr jag satt och skrev den hÀr lista sÄ hade jag till en början listat 25 av mina favorit julfilmer sÄ jag var tvungen att avrunda min lista till mina top 10  julfilmer istÀllet vilket var svÄrt nÀr man har sÄ mÄnga favoriter som jag,  Nedan hittar ni mina topp 10 favorit julfilmer. Alla filmerna Àr lÀnkade till sina trailers. 
 
 
 
 
Nu Àr det jul igen I - III
Charlie's förÀldrar Àr skilda sÄ julen spenderar han med sin pappa - Scott Calvin och julaftonen blir lÄngt ifrÄn vad han har tÀnkt sig. Mitt i natten ramlar en misstÀnkt inbrottstjuv ner frÄn taket och han har en röd drÀkt pÄ sig. PÄ taket stÄr det en slÀde med renar pÄ taket. Scott lÄter sig övertalas av Charlie att ta pÄ sig tomtedrÀkten och tillsammans beger de sig pÄ en magisk resa pÄ julnatten. Det Scott inte vet Àr att det faktiskt Àr jultomten och nÀr han tog pÄ sig tomtedrÀkten accepterade han att bli Tomten vilket han inte alls vill bli. Magen och skÀggen börjar vÀxa och hur mycket han Àn klipper sig och trÀnar sÄ slutar det inte vÀxa. 
 
 
Jack Frost
En hjÀrtkrossande med samtidig fin julfilm som jag alltid grÄter till. Jag Àlskar den hÀr filmen ! Jack Frost Àr en musiker som oftast Àr borta hemifrÄn som sedan dör i en tragisk bilolycka. Jack Frost fÄr dÄ en andra chans att vara den familjefar som sonen Charlie saknade innan Jack dog i en bilolycka. FrÄgan Àr hur man bÀst förklarar för sin mamma och sina vÀnner att ens far kommit tillbaka som en Snögubbe?! 
 
 
Ensam Hemma I - IV
Är en riktig 90-tals klassiker och behöver knappast en presentation, eller ? Trots att den Ă€r över 25 Ă„r gammal Ă€r den fortfarande mĂ„ngas favoriter inklusive min.  För er som inte har sett Ensam hemma handlar det om 8Ă„riga Kevin som blir genom en olyckshĂ€ndelse lĂ€mnad ensam kvar hemma nĂ€r hans familj Ă„ker till Paris för att fira jul. Samtidigt har ett par inbrottstjuvar upptĂ€ckt att han Ă€r ensam. 
 
 
Miraklet i New York (1994)
Är en gammal klassiker av den ursprungliga filmen som slĂ€pptes 1947. Susan Ă€r en smart sex Ă„rig gammal flicka som bor pĂ„ Manhattan med sin mamma. Hon drömmer om en pappa, syskon och ett stort hus. Julen nĂ€rmar sig och hon har för lĂ€nge sedan slutat tro pĂ„ tomten. 
 
 
Grinchen
Filmen handlar om en liten by dĂ€r julen Ă€r den största högtiden nĂ„gonsin. Men det finns en som inte gillar julen – Grinchen vars hjĂ€rta Ă€r tvĂ„ storlekar för litet. Han Ă€r en elak och lustig figur som bor högt uppe i bergen i en grotta över byn Whoville tillsammans med sin hund som hans enda sĂ€llskap. MĂ„nga i byn kĂ€nner till grottan men ingen vĂ„gar sig upp. Grinchen bestĂ€mmer sig för att förstöra julen för byborna sĂ„ han klĂ€r ut sig till tomte och gĂ„r till alla hus i hela byn och tar allt. Varenda liten julgranskula, allt som har med julen att göra. 
 
 
Klappjakten 
Howard som spelas av Arnold Schwarzenegger Àr en framgÄngsrik affÀrsman. Han Àr en kÀrleksfull pappa som Àlskar sin fru och sin son men han Àr alltid upptagen sÄ han har aldrig tid för nÄgon av dom. Inför julen har hans son önskat sig en actiondocka - Turbo man, julens mest önskade julklapp. För att kompensera sin frÄnvaro tÀnker Howard köpa actiondockan problemet Àr att det Àr julafton och alla Turbo man dockor Àr slutsÄlda i affÀrerna.
 
 
A Christmas Carol
Ebeneezer Scrooge Àr en hjÀrtlös affÀrsman som bryr sig mer om pengar Àn om sina medmÀnniskor. PÄ julafton fÄr han ett besök frÄn spöken efter sin tidigare kollega Jacob Marley.
 
 
Santa Baby 2
Mary Àr en affÀrskvinna men hon Àr ocksÄ tomtens dotter. NÀr jultomten gÄr igenom en medelÄlderskris vill han att Mary skall ta över tyglarna pÄ nordpolen, vilket hon inte vill. In trÀder Teri, en flitig arbetare, som vill ha all kontroll i verkstaden. 
 
 
Deck The Halls
Steven Finch Àr en familjefar som bor en liten stad i New England med hans familj. Julen Àr hans sak tills han fÄr konkurrens av hans nya granne Buddy Hall. De tvÄ grannar startar krig nÀr en av dem bestÀmmer sig för att dekorera sitt hus med sÄ mycket lampor att de syns frÄn rymden.
 
 
Vi ses till jul 
Jake Àr en ung kille som studerar pÄ college och som inte har kommit hem de senaste jularna till hans familj. SÄ en jul bestÀmmer han sig för att Äka till sin pappa tillsammans med hans flickvÀn som vill ha den perfekta julen.   PÄ vÀgen stöter han dock pÄ mÄnga oförutsedda hÀndelser, och det ser ut som om han inte kommer hinna hem i tid.