I takt med att mörkret faller och dagarna blir mörkare lockar tv-soffan mer Àn nÄgonsin. PÄ mina lediga dagar finns det inget bÀttre Àn att krypa ner i sÀngen med en kopp te och min favorit serie. Just nu pendlar jag mellan American Horror Story och The Purge som visas nu medan det Àr uppehÄll pÄ Elite och La casa de papel, som Àr tillbaka nÀsta Är. 
 
 
 
 
 
1. Elité
Bjuder pÄ lite Gossip Girl kÀnsla fast Ànnu bÀttre, hetare och pÄ spanska. Efter tvÄ avsnitt var jag mer Àn fast och sÄg klart första och andra sÀsongen pÄ 1 vecka, hÀr prata vi om starkt beroendeframkallande drama och intriger. I serien fÄr man följa ett gÀng ungdomar pÄ en av Spaniens mest sofistikerade privatskola vars allting förÀndras nÀr tre helt vanliga ungdomar frÄn arbetsklassen börjar pÄ Las Encinas som skolan heter. Krocken mellan rika och fattiga leder till en hemsk tragedi. MordhÀrva, trekanter, hemliga sexuella förbindelser, droger, religion, hiv och homosexualitet Àr bara nÄgra av ingredienserna som serien bjuder pÄ. BÄde sÀsong 1 och SÀsong 2 finns att streama pÄ Netflix. Och jag kan inte lÀngta mer efter tredje sÀsongen som kommer nÄgon gÄng 2020. 
Trailer hĂ€r | ✐  2 SĂ€songer = 16 Avsnitt. | Finns att se pĂ„ Netflix.
 
 
 
2. La casa de papel.
Jag hade swappat förbi den hundratals gÄnger innan jag en dag bestÀmde mig för att följa strömmen. Jag var fast efter andra avsnittet och nu rÀknar jag dagarna till sÀsong fyra börjar. För er som inte förstÄr spanska och vad titeln betyder handlar La casa de papel om Ätta rÄnare som tar gisslan och lÄser in sig i Kungliga spanska myntverket, medan mannen som kallas för "professorn" Àr hjÀrnan bakom kuppen manipulerar polisen att genomföra hans plan. Den gÄtfulle och geniasliska  Professorn har tÀnkt pÄ precis allt och  har samlat ihop ett gÀng kriminella typer utan nÄgot att förlora. Men tanken Àr inte att stjÀla nÄgons pengar - de ska istÀllet trycka sina egna sedlar. Min favorit karaktÀr Àr utan tvekan Professorn han Àr ett geni och hans noga uttÀnkta plan fascinerar. 
 
 Trailer hĂ€r | ✐  3 SĂ€songer = 26 avsnitt | Finns att se pĂ„ Netflix.
 
 
3. American horror story 1984
I Den nionde sÀsongen av AHS tar oss till Camp Redwood för lite gammal hederlig slasher-skrÀck. Om du gillar Fredag den 13e filmerna, 80talet och slasher filmer lÀr du Àlska denna sÀsongen. 
Trailer hĂ€r | ✐  SĂ€song 9
 
 
4. The purge sÀsong 2 
TV-serien som bygger vidare pÄ idén i "The Purge"-filmerna, dÀr alla brott Àr tillÄtna ett dygn om Äret. Lika bra som Purge filmerna. 
Trailer hĂ€r | ✐  2 SĂ€songer = 20 avsnitt 
 
 
5. Are you afraid of the dark ? 
HÀr snackar vi nostalgi tillbaka till 90talet.  Tv-serien som hÀlften av alla 90talets ungar Àr uppvÀxta med Àr tillbaka. PÄ svenska hette den VadÄ, mörkrÀdd? Det var en rysare tv-serie för barn & ungdomar som gick under hela 8 sÀsonger pÄ Nickelodeon och jag Àlskade den! Jag följde den slaviskt & missade aldrig nÄgot avsnitt.  Det var hÀr min kÀrlek för skrÀckfilmer och det ockulta började.  Den handlar om ett gÀng ungdomar som samlas vid en lÀgereld nÀr mörkret faller för att turas om och berÀtta olika spökhistorier för varandra. Om du precis som jag följde den slaviskt som yngre dÄ Àr det ett mÄste att se den nya kort versionen som bara bestÄr av tre avsnitt. 
Trailer hĂ€r | ✐  3 avsnitt