God fortsättning på er, hoppas ni har haft en underbar start på det nyra året ? Jag landade i Sturup i fredags kväll efter fem fantastiska dagar i Warszawa. Tolvslaget firande jag in på tjuggoåttonde våningen på en av Warszawas bästa nattklubbar med en magisk utsikt över hela staden. Mitt hjärta gick i hundranittio när vi stod där i terassen tillsammans med hundratals andra människor och räknade ner till tolvslaget. Skit kul och jag ser fram emot att åka tillbaka till Warsawa för en andra gång när det är sommar och för en lägre period. 
 
Vi bodde i centrum ett stenkast från kulturhuset, vi hade en gigantisk köpcenter tvärsöver gatan, många restauranger och hotell runt om och cirka 10 minuter med bil bort från gamla stan, verkligen ett perfekt läge. Warszawa är så stort men det är även billigt att ta sig runt med olika transport om man nu inte vill gå så mycket. 
 
Warszawa överraskade verkligen oss men på ett positivt sätt. Vackra skyskrapor, otroligt billigt och god mat, mycket turister, bra nattliv och mycket historia. Absolut en stad jag rekommenderar er att besöka. Trots kylan (ja det är kallare än Svergie) så fick vi ändå bra väder trots att det var mörkt nästan varje dag, vi fick lite sol någon dag och lite regn en kort stund. Men trots det så var det någon magiskt med Warszawa.  Jag låter bilderna nedanför tala för sig själva..
 
 
 
Nowy Swiat 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plac Zamkowy ( Gamla stan, Castle Square )
 
 
Hela gänget minus en man, han står bakom kameran, 
 
 
Zamek Królewski (Warszawas slott)
Det kungliga slottet har en lång historia tillbaka till 1300-talet. Men precis som stora delar av Warszawa blev förstörd under andra världskriget. Återbyggnaden av slottet dröjde och påbörjades någon gång under 1970 talet.
 
 
 
Fika på Bristol Café. 
 
 
Min fina bästis, polska guide. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter nyår frukost på E.Wedel Hot Choclate cafe på Intercontinental. Jätte gott och stora portioner. En portion räcker att dela på två, vilket vi önska vi hade gjort. 
 
 
Vi brukar alltid shoppa på våra resor men denna resan var det vekligen noll shopping, vi njöt verkligen av vår semester drack och åt gott, väldigt gott. 
 
 
 
Carmelite Kyrka (Kościół Karmelitów)
 
 
 
 
Vi åt även traditionell polsk mat, bland annat polska piroger.