â–Č
30 May kl. 21.33

PRESENTTIPS: GE BORT EN ODLINGSBÄNK TILL MORSDAG


INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED BYGGSHOP.SE

 
 
PÄ söndag firar vi vÄra Àlskade mammor. Under dessa udda tider har mÄnga av oss inte kunnat trÀffa eller umgÄs med vÄra mammor som vi normalt gör sÀrskilt om de Àr i riskzonen. Resultatet av att hÄlla vÄra distanser har det lett till att vÄra Àldre bland annat vÄra mammor spenderar all mer tid hemma vilket inte Àr sÄ roligt i lÀngden eller bra för psyket sÀrskilt om de bor ensamma. SÄ i Är tÀnkte jag förska ge bort en rolig morsdag present som hÄller henne sysselsatt men Àven kommer till anvÀndning utan att behöva utsÀtta sig.
 
För Àven om min mamma Àr en introvert sÄ har Àven hon kÀnt sig vÀldigt rastlös och instÀngd vid flera tillfÀlle. Det Àr dÄ hennes hobby och passion för vÀxter har hjÀlpt henne att tÀnka pÄ annat och hÄlla sig sysselsatt. Mamma har alltid haft "gröna fingrar" och Àlskar allt som Àr vÀxter och plantering. Och Àven om hon inte har en trÀdgÄrd sÄ har det aldrig hindrat henne frÄn att plantera eller odla vÀxter i mÀngder. SÄ hur roligt hade det inte varit att faktiskt överraska henne med en odlingsbÀnk eller kanske en kit med massor med olika frön? Oavsett sÄ vet jag att hon hade Àlskat det. Jag har Àven lÀst för lÀnge sedan att man mÄr bÀttre i sjÀlen nÀr man Àr bland vÀxter och grönt.
 
Hittade olika odlingsbĂ€nkar och andra saker till odling som kan tĂ€nkas behövas hos Byggshop. Nu finns det olika odlingsbĂ€nkar men en liten vitmĂ„lad pĂ„ ben hade varit perfekt för mamma, gĂ€rna en dĂ€r hon kan odla sina favoriter som sallad, basilika och persilja. SĂ„ har ni en mamma som Ă€lskar vĂ€xter och allt det dĂ€r sĂ„ kan en odlingsbĂ€nk vara nĂ„got roligt för henne eller en fin vĂ€xt. Det behöver inte vara nĂ„got stort. Även nĂ„got litet som olika frön av nĂ„got slag kanske gör just din mamma glad. ♄
 
 
InlÀgget Àr ett annons samarbete med Byggshop.se
 
LIFESTYLE
22 May kl. 23.55

MIN ÄLSKADE RICHIE

Idag har det gĂ„tt en vecka sedan Richies bortgĂ„ng.. jag har inte kunnat ta mig upp ur sĂ€ngen idag. Jag har svĂ„rt att sova, Ă€ta eller ens koncentrera mig pĂ„ saker. Jag Ă€r hĂ€r men jag Ă€r ett tomt skal. Dom första fyra dagarna Ă„t jag ingenting alls, min kropp spydde upp allt den fick i sig. Jag kĂ€nde mig konstant yr och svimfĂ€rdig och hade det svĂ„rt för att andas. Jag har aldrig nĂ„gonsin lidit av panikattacker men har haft det flera gĂ„nger om dagarna. 
 
Jag blundar och försöker tĂ€nka pĂ„ alla vĂ„ra fina stunder men bilderna av hans lilla livlösa kropp pĂ„ vĂ„r golv och hans smĂ„ livfulla ögon som sakta stĂ€ngdes den dagen och ljudet av hans sista andetag, den hemska bilresan till djursjukhuset och nĂ€r veterinĂ€rerna dödförklarade honom hemsöker mig hela tiden. "Hans hjĂ€rta slĂ„r inte, den har slutat funka". Det Ă€r knappt sĂ„ jag finner styrka eller kan hĂ€mta andan medan jag sitter och skriver detta. Mina ögon Ă€r sprĂ€ngröda och svullna sĂ„ mycket som jag har grĂ„tit. 
 
MĂ„nga förstĂ„r inte det hĂ€r med hundar, men Richie var inte en hund. Han var som det barnet som gud inte har vĂ€lsignat mig med Ă€nnu. Han va min bebis. Den lĂ€ngtan efter barn och all den kĂ€rleken jag kĂ€nner inom mig gav jag till honom under 10 Ă„r, 3650 dagar. Richie gav mig energi, livsglĂ€dje, fanns alltid dĂ€r vid min sida vad jag Ă€n gjorde. I takt med Ă„ren och ju Ă€ldre han blev brukade jag alltid sĂ€ga till honom "Richie du mĂ„ste stanna vid min sida och ge mig minst 5 Ă„r till" och bara tanken av att förlora honom dĂ„ gjorde mig otroligt ledsen. Richie Ă€r det bĂ€sta som har hĂ€nt mig som lĂ€rde mig innebörden av vad riktig kĂ€rlek Ă€r. En hund Ă€r sĂ„ oskyldig, sĂ„ genuin och har bara kĂ€rlek inom sig. Det enda den vill Ă€r att Ă€lska och bli Ă€lskad.  Richie var sĂ„ Ă€lskad av alla och Ă€lskade lika hĂ„rt tillbaka.
 
NĂ€sta mĂ„nad skulle han ha fyllt 10 Ă„r och det gör sĂ„ ont att han inte fick bli det. Jag frĂ„gar mig varför och försöker intala mig att allt hĂ€nder av en anledning. Jag var inte redo att slĂ€ppa honom Ă€nnu och önskar att jag hade kunnat rĂ€dda hans liv, kanske om jag agerat snabbare? Kanske om jag bara hade gett honom mer uppmĂ€rksamhet den dagen? SĂ„ mĂ„nga varför och tĂ€nk om. 
 
Jag lever en slags dubbelliv just nu dĂ€r jag gĂ€rna vill tro och kĂ€nna att allt Ă€r okej medan mitt hjĂ€rta och sjĂ€l bara skriker av smĂ€rta. Jag försöker hitta tröst i smĂ„ saker, som att sova med Richies gosedjur vid min sida. Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att Richie har varit och hĂ€lsat pĂ„ mig tvĂ„ gĂ„nger sedan han gick bort. Har vid ett tillfĂ€lle hört ljudet av hans tassar och vid ett annat kĂ€nt hans doft precis som om han stod bredvid mig. Han va hĂ€r. 
 
Det har gĂ„tt en vecka nu, och jag Ă€r vĂ€l lite "starkare" jag försöker samla nya krafter och mod för att sedan klara av att hĂ€mta upp hans aska. Jag gĂ„r runt med en klump i magen i vĂ€ntan pĂ„ det samtalet, för jag vet att den kommer nĂ€r som helst. Jag har samlat lite krafter men jag vet att i samma sekund som jag hĂ„ller hans rester i min famn sĂ„ kommer min vĂ€rld att rasa samman pĂ„ nytt, allt kommer att bli sĂ„ verkligt dĂ„. För just nu har jag kommit i en fas dĂ€r jag tror att Richie Ă€r bara pĂ„ besök nĂ„gonstans inte att han faktiskt Ă€r borta. Och den kĂ€nslan gör mig lugn pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.  
 
IgĂ„r var jag och tatuerade mig till minne av Richie, han va pulsen i mitt liv, sĂ„ det Ă€r det som numera pryder pĂ„ min arm, Richies tass, ett hjĂ€rta och pulsen.  Nu kommer jag alltid att ha Richie vid mig vart jag Ă€n gĂ„r genom livet. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack min Richie för att du var just min, för att du kom in i mitt liv och förgyllde mina dagar. Tack för all kĂ€rleken och lyckan du gav mig, för alla pussarna och för att du var sĂ„ fin pĂ„ alla sĂ€tt. Mamma Ă€lskar och saknar dig oehört. Kommer för alltid att minnas dig med kĂ€rlek och glĂ€dje. Spring lĂ„ngt min Ă€lskling sĂ„ som du alltid har gjort. Du Ă€r nu fri. â™„
 
 "Min vĂ€rld var en bĂ€ttre plats för att du fanns i den". 
 
 
 

LIFESTYLE, RICHIE MY DOG
16 May kl. 11.17

VILA I FRID MIN ÄLSKADE RICHIE

Min Ă€lskade Richie har igĂ„r gĂ„tt bort... Han finns inte med oss lĂ€ngre och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag visste att den hĂ€r dagen en dag skulle komma och att jag skulle bli ledsen. Men jag trodde aldrig att det skulle göra sĂ„ hĂ€r ont, det kĂ€nns som om jag inte kan andas. Jag tror mig hela tiden höra Richies tassar och att han nĂ€r som helst kommer komma in i sovrummet och lĂ€gga sig vid min sida som han alltid brukade. Jag försöker vara stark och finna nĂ„gon tröst att han Ă€r pĂ„ en bĂ€ttre plats men jag kan inte. Det gör sĂ„ ont att inte ha honom vid min sida. Han var inte "bara" en hund han var som min bebis och jag hans mamma, en i familjen. 10 Ă„r vid min sida och han försvann pĂ„ bara nĂ„gra sekunder. Jag tĂ€nker hela tiden tĂ€nk om, och faktum att han skulle fylla 10 nĂ€sta mĂ„nad. Mitt hjĂ€rta Ă€r brustet i tusen bitar och jag vet inte hur jag nĂ„gonsin ska kunna ta mig igenom detta. Försöker att tĂ€nka pĂ„ alla dom goda stunderna men det enda som spelas upp i min hjĂ€rna gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng Ă€r hans lilla livlösa kropp. Det kĂ€nns sĂ„ tomt och sĂ„ svĂ„rt. Richie var sĂ„ Ă€lskad av alla frĂ„n familj till vĂ€nner och grannar det var den typen av hund han var.  Han Ă€lskade mig villkorslöst och fanns alltid dĂ€r vid min sida oavsett. Jag saknar honom sĂ„ och kommer att sakna honom varje dag. Vila i frid min Ă€lskade Richie mamma Ă€lskar dig sĂ„. ❀
 
(null)
 
LIFESTYLE, RICHIE MY DOG